Politia TIMIS intareste gradul de siguranta al CETATEANULUI. A inceput cu 2 saci de tigari...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.12.2015 10:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Mare noroc pe capul romanilor ca, din dispoziţia ministrului afacerilor interne, Petre Toba, a crescut semnificativ numarul patrulelor de poliţie, prezenţa in strada a acestora avand ca scop asigurarea ordinii publice şi menţinerea unui climat de siguranţa şi securitate pentru cetaţeni.
Şi daca pana acum s-a dormit ori s-au executat alte activitaţi colaterale, de aceasta data, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi-au concentrat eforturile pentru intarirea gradului de siguranţa a cetaţeanului.
Evident, s-au inregistrat rezultate notabile.
Atat in domeniul prevenirii şi descurajarii comiterii de infracţiuni, cat şi in ceea ce priveşte combaterea faptelor ilegale.
Aşa ca poliţiştii timişeni au constatat 135 de fapte penale şi au aplicat peste 2000 de sancţiuni contravenţionale in valoare de aproape 450.000 de lei, in urma acţiunilor desfaşurate in cursul saptamanii trecute pentru menţinerea unui climat de ordina şi siguranţa publica, premergator sarbatorilor de iarna.

Dupa ce, in perioada 14 -20 decembrie a.c., poliţiştii au intervenit la 452 de evenimente, 382 dintre acestea fiind sesizate prin numarul unic de urgenţa 112.
In urma acţiunilor intreprinse, politistii timişeni au constatat 135 de infracţiuni, dintre care  60  de natura judiciara şi 50 la regimul circulatiei rutiere.
Au fost aplicate 2013 sanctiuni contraventionale, dintre care 194 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea 61/1991.
De asemenea, pentru neregulile constatate in trafic, politistii au aplicat 1704 sanctiuni contraventionale, 669 fiind pentru depasirea limitelor legale de viteza.
Totodata, au fost reţinute  in vederea suspendarii 131 de permise de conducere şi retrase 47 de certificate de inmatriculare.
Valoarea totala a sancţiunilor aplicate se ridica la aproape 450.000 de lei şi a bunurilor indisponibilizate la 20.000 de lei.


Spre exemplu, pentru menţinerea unui climat de siguranţa şi securitate pentru cetaţeni, la data de 18 decembrie a.c., in jurul orei 23.45, in baza unor informaţii (SRI?...), poliţiştii oraşului Sannicolau Mare au oprit pentru control un autoturism care circula pe raza localitaţii Comloşu Mare.
In urma controlului vehiculului, poliţiştii au depistat in interior 2 saci din material plastic ce conţineau mai multe cartuşe de ţigari de provenienţa sarbeasca.
De la cei doi tineri de 21 şi 22 de ani care se aflau in autoturism,  poliţiştii au ridicat in vederea continuarii cercetarilor 16.000 de ţigarete.

Sa spuneţi ca la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş nu se munceşte la asigurarea ordinii publice şi menţinerea unui climat de siguranţa şi securitate pentru cetaţeni...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.