Politist sub acoperire prinde traficantii de migranti

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.11.2012 08:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu S.R.I. - Secţia Timiş sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara,au destructurat un amplu grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din cetăţeni români, libieni şi pakistanezi, specializat în traficul de migranţi.
Astfel, lucrătorii specializaţi ai Poliţiei de Frontieră au iniţiat, la sfarsitul lunii august, un complex de măsuri informativ - operative în vederea destructurării unei reţele de traficanţi de migranţi.
Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că grupul infracţional era extrem de bine organizat, cu atribuţii precis delimitate, având în componenţă mai mulţi cetăţeni români, libanezi şi pakistanezi.
În România membrii grupării se ocupau cu racolarea migranţilor din randul solicitantilor de azil aflati in centrele de cazare de pe teritoriul tarii, de transportul şi călăuzirea migranţilor în scopul trecerii ilegale a frontierei româno-ungare, destinaţia finală fiind Austria.
Din declaraţii a rezultat că traficanţii solicitau de la fiecare migrant sume de bani cuprinse între 1000 - 1500 euro pentru a-l transporta la destinaţie.
În urma acţiunilor desfăşurate de anchetatori, au fost reţinute, în cursul nopţii şi astăzi, un cetatean libanez, Ali H., in varsta de 32 ani, care este considerat este liderul segmentului românesc al grupării infracţionale si alte 13 persoane, cetateni romani si pakistanezi.
Cele paisprezece persoane sunt în prezent reţinute şi audiate, urmând a fi prezentate Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.
Destructurarea reţelei a fost facilitată de faptul că în ultima lună un poliţist de frontieră, sub acoperire, a fost infiltrat în cadrul grupului organizat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.