Politisti acuzati de luare de mita si de... fals intelectual

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.10.2013 17:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Arad - Marţi, 15 octombrie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au pus in executare trei mandate de aducere privind 3 poliţişti din cadrul IPJ Arad, invinuiţi intr-un dosar penal pentru savarşirea infracţiunii de luare de mita in forma continuata şi fals intelectual in forma continuata.
In cauza, ofiţerii de poliţie judiciara din cadrul SJA Arad, in baza ordonanţei de delegare a Parchetului de pe langa Tribunalul Arad au efectuat un ansamblu complex de activitaţi procedurale şi procesuale.
Situaţia vine ca urmare a unui denunţ inregistrat la data de 14 iunie a.c., la SJA Arad cu privire la faptul ca cei trei poliţişti, in indeplinirea atribuţiilor de serviciu, primesc diverse sume de bani pentru a nu aplica sancţiunile contravenţionale impuse de incalcarea normele rutiere.
Astfel, din verificarile efectuate s-a stabilit ca, faptuitorii, cu ocazia indeplinirii atribuţiilor de serviciu, opreau in trafic autoturisme (in special cele inmatriculate in strainatate sau pe teritoriul altor judeţe), invocand incalcarea unor prevederi ale legislaţiei rutiere, dupa care pretindeau şi primeau de la conducatorii auto diverse sume de bani, in lei sau in valuta, pentru a nu aplica sancţiunile contravenţionale privind abaterile constatate.
Pentru administrarea probatoriului, in cauza au fost autorizaţi şi introduşi investigatori sub acoperire care au acţionat pe DN 7, in zona localitaţii Pecica unde cei trei faptuitori desfaşurau activitaţi de supraveghere şi control a traficului rutier.
Astfel, in perioada august-septembrie, au fost identificate peste 20 de situaţii in care cei trei agenţi de poliţie au pretins şi primit, atat de la investigatorii sub acoperire, cat şi din partea unor şoferi, sume de bani, in lei sau valuta pentru a nu intocmi procese verbale de constatare a contravenţiilor.
De asemenea, s-a constatat ca au intocmit procese verbale de constatare a contravenţiilor in care au consemnat o alta stare de fapt decat cea reala, care sa nu atraga suspendarea dreptului de a conduce şoferilor de la care au primit sumele de bani.
In consecinţa, procurorii au dispus inceperea urmaririi penala faţa de trei agenţi de poliţie şi reţinerea lor pentru 24 de ore, urmand a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub aspectul savarşirii infracţiunilor de luare de mita in forma continuata şi fals intelectual sub forma continuata.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.