Politisti... germani si belgieni la Frontiera

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.10.2012 11:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Structurile Poliţiei de Frontieră Timişoara au primit pentru folosirea în serviciu de supraveghere şi control al frontierei de stat un număr de 9 câini din rasa ciobanesc german şi ciobanesc belgian (Malinois) specializaţi în acţiuni de patrulare,de intervenţie, de urmă şi de detectare a tutunului.
Poliţia de Frontieră Timişoara are în structurile operative un număr de 23 câini destinaţi prevenirii şi combaterii infractionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă.
În ultima lună structurile Poliţiei de Frontieră Timiş au primit pentru folosirea în serviciul de supraveghere şi control a frontierei de stat un număr de 9 câini de detectare a tutunului, de urmă şi de intervenţie, câini care vor contribui la creşterea eficienţei în combaterea infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă.
Poliţia de Frontieră Timişoara foloseşte în îndeplinirea misiunilor de supraveghere şi control a frontierei de stat un număr de 23 câini de serviciu specializaţi pentru intervenţie şi patrulare, aceştia fiind destinaţi pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă, pentru detectare explozivi, folosiţi în descoperirea şi semnalarea substanţelor explozive şi pentru detectare de droguri şi tutun, folosiţi în descoperirea şi semnalarea stupefiantelor şi tutunului.
După ce au fost repartizaţi de la Centrul Chinologic Sibiu, câini în vârstă de până la 6 luni desfăşoară activitatea de predresaj urmând ca apoi să evaluaţi şi specializaţi pe intervenţie, detectare tutun, detectare droguri sau detectare explozivi, aceştia facând echipă cu conductorii alături de care şi-au desfăşurat activitatea de ataşament. Această activitate este deosebit de importantă fiind baza dresajului de specializare, practic formarea tuturor deprinderilor câinelui. Predresajul constă într-un ataşament foarte puternic faţă de conductor, exerciţii de aport, exerciţii de disciplinizare (mersul alături de conductor, poziţia aşezat, poziţia culcat, poziţia în picioare) – 3 ore zilnic.
După realizarea ataşamentului, câinii încep, încet, încet, prin antrenamente zilnice, să răspundă comenzilor date de conductori şi să se supună tuturor cerinţelor acestora. Pe parcursul acestei etape de lucru poliţiştii de frontieră trebuie să dea dovadă de mult calm, să evite bruscarea, smucirea sau lovirea câinelui pentru a nu induce acestora lucrul „de frică”.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.