Politistii anticoruptie de pe liniile de tramvai

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.01.2012 13:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Arad - Ieri, 22.01.2012, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, sub coordonarea procurorului de caz, au prins în flagrant un cetăţean care a oferit unui poliţist 150 euro pentru a nu-l sancţiona contravenţional pe fiul său.

În fapt, la data 22.01.2012, un echipaj al I.P.J. Arad - Serviciul poliţiei rutiere, a depistat pe raza municipiului Arad un microbuz care staţiona neregulamentar pe liniile de tramvai. Întrucât şoferul autovehiculului nu a putut prezenta cartea de identitate, permisul de conducere şi nici un document al microbuzului, motivând că le-a uitat acasă, poliţiştii l-au însoţit la domiciliu pentru verificarea actelor respective.

La controlul documentelor, poliţiştii au constatat că şoferul nu deţinea asigurarea auto obligatorie şi nu efectuase inspecţia tehnică periodică, fapte care, asociate cu lipsa actelor asupra sa, atrag aplicarea unei sancţiuni contravenţionale. Pentru a evita acest lucru, tatăl conducătorului auto, C.S., le-a oferit poliţiştilor, în două rânduri, suma de 100 euro, respectiv 150 de euro, pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu.

Poliţiştii au refuzat şi au informat Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, fiind luate măsuri pentru organizarea flagrantului.

C.S. a fost prins în flagrant, în timp ce oferea unuia dintre agenţii de poliţie 150 de euro pentru a nu aplica sancţiunea contravenţională pentru faptele săvârşite de către fiul său.

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus începerea urmăririi penale faţă de C.S. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 255 alin. 1 Cod penal rap. la art. 7 alin (2) din Legea 78/2000.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.