Politistii au confiscat (si) 10 crizanteme

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.10.2012 10:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie Comercială au efectuat, în această săptămână, acţiuni zilnice în Piaţa Timişoara 700, care are ca profil principal comercializarea de produse agroalimentare. 

Acţiunea a avut drept scop verificarea comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în această piaţă, în special în ceea ce priveşte deţinerea documentelor care atestă calitatea de comerciant sau de producător, după caz.
Astfel, s-a avut în vedere ca toţi comercianţii să deţină documente legale, produsele expuse spre vânzare să aibă preţuri afişate, toţi comercianţii să aibă afişată la loc vizibil denumirea lor, să fie efectuată verificarea metrologică a cântarelor, să se respecte regulile generale de comerţ şi documentele de provenienţă a mărfurilor.
În urma acţiunii au fost verificaţi un număr de 44 comercianţi şi au fost întocmite un număr de 17 procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor aplicându-se amenzi în valoare de 9750 lei pentru comercializare de mărfuri fără a avea documente de provenienţă, în special flori, pentru neafişare date de identificare, neafişarea preţurilor de vânzare pe mărfurile expuse.
De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 211 Kg mere, 60 fire gerberă, 43 fire garoafe, 36 fire frezii, 23 fire tuberoze, 15 fire trandafiri, 10 fire gladiole, 10 fire crizanteme, 10 buchete flori, 9 coşuri împletite.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.