Politistii locali au confiscat peste o tona de bere si ... 11 kg de rosii

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.01.2013 11:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie Comercială au efectuat, în cursul zilei de joi, un control inopinat în Piaţa Nouă din zona Calea Lipovei, pentru a verifica modul în care se respectă legislaţia referitoare la desfăşurarea actelor de comerţ.
În urma verificărilor au fost depistate nereguli în ceea ce priveşte comercializarea de alte produse decât cele specificate în documente, precum şi legate de lipsa documentelor pentru marfa expusă spre comercializare.
Astfel, o societate comercială a fost sancţionată cu 15.000 lei conform Legii 12/1990 republicată, pentru că vindea băuturi alcoolice, deşi această activitate nu era trecută în acte pentru punctul de lucru respectiv, unde putea comercializa doar legume şi fructe.
Tot de la această societate au fost confiscate 506 doze de bere de 0.5 l, 300 sticle de 2,5 l fiecare şi 32 de sticle de un litru fiecare.
O altă firmă care comercializa legume a fost sancţionată cu suma de 13.000 lei conform aceleiaşi legi, deoarece nu avea acte de provenienţă a mărfii, fiind confiscate şi 11 kg roşii, 35 kg dovleac şi 5 kg ciuperci. Marfa a fost predată către Finanţe pentru valorificare, conform prevederilor legale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.