Politistii nu cred in Mos Craciun

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.12.2012 20:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş au fost cuprinşi de atmosfera sărbătorilor începând de ieri, când pragul inspectoratului a fost trecut de colindătorii care le-au descreţit frunţile şi le-au umplut sufletele de... căldură.

Pe de altă parte, în perioada 17-20 decembrie a.c., poliţiştii rutieri au întocmit 3 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autoturisme neînmatriculate pe drumurile publice.
Şi au fost aplicate 329 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 125 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 25 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării.
Totodată au fost reţinute în vederea suspendării 27 de permise de conducere, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor care au acest drept, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, încălcarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi  limitelor legale de viteză
Au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul rece.

Spre exemplu, D. Ionuţ, de 32 de ani, din Jimbolia, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Liviu Rebreanu din oraş, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,73  mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care şoferul a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.

Marian, de 22 de ani, din comuna Tormac, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DJ 592 B, în localitatea Şipet, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
Totodată în urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul condus nu este înmatriculat în vederea circulaţiei pe drumurile publice, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 01 iunie a.c.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.