Politistii recomanda studentilor sa nu...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.11.2013 17:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Politistii timiseni au organizat o intrunire cu administratorii caminelor studentesti din Timisoara in scopul imbunatatirii climatului de siguranta publica in zona centrelor, campusurilor universitare si a caminelor studentesti.
Pentru siguranta studentilor si a cadrelor universitare, Politia Romana a elaborat un plan de masuri, privind imbunatatirea climatului de siguranta publica in zona centrelor, campusurilor universitare si a caminelor studentesti, in anul de invatamant 2013 – 2014.
In baza prevederilor planului, politistii vor actiona pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale comise in zona centrelor sau campusurilor universitare si a caminelor studentesti, cum ar fi comertul ilicit, furturile de/din auto, din camere de camin, trafic si consum de substante interzise etc.
Pentru prevenirea furturilor din camerele de camin, celor 22 de administratori prezenti le-au fost reamintite obligatiile care trebuiesc respectate conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.  
Pentru un an universitar in siguranta, vor fi intensificate activitatile de parteneriat intre politie, organizatiile studentesti si administratia centrelor/campusurilor universitare pentru initierea si derularea unor campanii de informare cu caracter preventiv pentru studenti.

Poliţiştii recomanda studenţilor sa nu...        

*dormiti noaptea cu usa descuiata;
*lasati usa camerei neasigurata;
*lasati persoane straine in camera dumneavoastra nesupravegheate;
*introduceti in camin persoane necunoscute;
*lasati bagaje nesupravegheate in fata caminelor sau pe alee atunci cand plecati sau veniti din vacanta;
*lasati lucrurile la voia intamplarii prin camere, mai ales pe cele de mare valoare sau ce pot fi sustrase usor (calculatoare, telefoane mobile, aparatura electronica, etc.);
*lasati geamurile deschise cand plecati din camere, mai ales daca locuiti la parter;
*lasati geamurile, portierele si portbagajul autoturismului dumneavoastra deschise, chiar daca il parasiti pentru scurt timp si nu lasati bunuri la vedere (borsete, acte, genti, etc.);
*faceti public plecarea dumneavoastra din camere.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.