Politistii s-au pus cu undele laser pe soferii din judetul Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.09.2015 14:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La data de 2 septembrie a.c., politistii Serviciului Rutier au actionat, pe raza intregului judet Timiş, in scopul prevenirii accidentelor rutiere si impunerii respectarii regulilor de circulatie tuturor participantilor la trafic.

Astfel, au fost utilizate toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier, pe principalele artere din judet, pentru depistarea conducatorilor auto care nu respecta normele legale privind viteza de deplasare si regulile privind efectuarea manevrei de depasire.

Totodata, politistii au utilizat un echipament de ultima generatie, un cinemometru laser LTI 20/20 TruCAM, care poate inregistra viteza de deplasare a unui autovehicul de la o distanta maxima de 1200 de metri, folosind unde laser.

In urma activitatilor desfasurate, politistii au aplicat 218 sanctiuni contraventionale, dintre care 100 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteza impuse pe anumite tronsoane de drum si 26 pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire.

Valoarea totala a sanctiunilor se ridica la aproximativ 100.000 de lei.
Totodata, au fost retinute in vederea suspendarii 43 de permise de conducere, 26 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depasire, 10 pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor si 5 pentru depasirea limitelor legale de viteza impuse pe anumite tronsoane de drum.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.