Politistul Militaru Dorin, trimis in judecata

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.12.2011 16:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

MILITARU DORIN, ofiţer de poliţie (cu gradul de comisar şef),şef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Caraş - Severin, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată şi
MIULESCU LOREDANA MONICA în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- trafic de influenţă, în formă continuată şi
- două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2007, inculpatul Militaru Dorin, la acel moment comandant al Centrului Militar Judeţean Caraş Severin, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 1.000 de euro pentru a-l sprijini să ocupe în mod nelegal un post de pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş Severin. Concret, Militaru Dorin i-a dat asigurări denunţătorului că va interveni pentru promovarea probelor scrise prin furnizarea răspunsurilor de către o persoană implicată în organizarea concursului.
Pentru că denunţătorul nu a reuşit să ocupe postul menţionat mai sus, Militaru Dorin i-a restituit acestuia suma de 1.000 de euro.
În plus, în cursul anului 2009, inculpatul Militaru Dorin, de astă dată în calitate de şef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al I.P.J. Caraş Severin, s-a oferit să îl ajute pe denunţător să câştige concursul pentru ocuparea unui post de agent de poliţie în cadrul I.P.J. Caraş Severin. În acest sens, Militaru Dorin i-a prezentat-o pe inculpata Miulescu Loredana Monica susţinând că aceasta poate interveni pe lângă o persoană cu funcţie de conducere în cadrul Poliţiei Române pentru a câştiga concursul pentru ocuparea postului de agent de poliţie. În acest scop, Miulescu Loredana Monica a pretins şi primit de la denunţător, în două tranşe, suma de 5.000 de euro. Toate aceste demersuri au rămas fără rezultat deoarece denunţătorul a aflat că a fost sistată procedura de ocupare a postului respectiv.
Pentru a ascunde faptul că banii pretinşi sunt obiect al infracţiunii de trafic de influenţă, inculpata Miulescu Loredana Monica a redactat două înscrisuri în care a consemnat în mod nereal că suma de 5.000 de euro primită de la denunţător a fost acordată cu titlu de împrumut.
De asemenea, tot în cursul anului 2009, inculpatul Militaru Dorin i-a pretins unei persoane suma de 5.000 de euro pentru a interveni, prin intermediari, pe lângă persoane din conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru ca fiul acestei persoane să promoveze în mod fraudulos acelaşi concurs pentru ocuparea unui post de agent de poliţie. În mod similar cu situaţia anterioară, Militaru Dorin i-a prezentat-o persoanei respective pe inculpata Miulescu Loredana Monica care urma să se ocupe de mituirea persoanelor din conducerea M.A.I. şi care a primit suma de 5.000 de euro în acest scop. Cu toate acestea, fiul persoanei care a dat banii nu a fost angajat în cadrul Poliţiei Române.
La data de 20 octombrie 2011, Tribunalul Timiş a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Militaru Dorin şi Miulescu Loredana Monica pe un termen de 29 de zile, măsură ce a fost prelungită ulterior (detalii în comunicatul nr. 647/VIII/3 din 20 octombrie 2011).
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatului Militaru Dorin.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. - Direcţia Generală Anticorupţie.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Caraş-Severin.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.