Pompieri militari la Pischia

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.08.2012 12:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Începând cu data de 1 august 2012, pompierii militari au un nou punct de lucru în localitatea Pişchia, punct care va deservi partea de NNE a judeţului Timiş, greu accesibilă în caz de intervenţie, până în prezent.
Prin grija Consiliului Local Pişchia, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş a inaugurat în această dimineaţă un nou punct de lucru pompieri şi SMURD în localitatea Pişchia.
Punctul de lucru aparţine Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara şi a fost creat în locaţia fostei Remize P.S.I. Pişchia, prin refacerea, mansardarea şi dotarea clădirii din fondurile administraţiei locale.

Punctul de lucru este în cadrat cu 8 subofiţeri, care îşi desfăşoară activitatea în ture de serviciu de câte 24 de ore şi dispune de o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD de tip B.
Crearea acestei subunităţi a fost imperios necesară pentru scurtarea timpului de răspuns la intervenţie (aproximativ 60 minute), cauzat de distanţa dintre Detaşamentul 1 de Pompieri şi localităţile din NNE-ul judeţului, gabaritul maşinilor şi infrastructura rutieră.

Zona de acţiune a punctului de lucru va cuprinde următoarele localităţi: Pişchia, Giarmata, Murani, Seceani, Bencecu de Sus, Bencecu de Jos, Fibiş, Remetea Mică, Maşloc, Alioş, Buzad, Charlottenburg, Altringen, Bogda, Sintar, Comeat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.