Pompierii din Timisoara si-au tras vehicul amfibie de 165.416 lei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.11.2013 13:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa Banat al judeţului Timiş şi-a marit parcul auto cu un vehicul amfibie Argo 8x8 750 HDI, pentru salvari persoane din medii izolate, in condiţii dificile de acces.
Zapada şi gheaţa, noroi sau alunecari de teren, inundaţii sau pante inclinate nu vor mai prezenta un risc de acces pentru pompierii militari.
Deoarece acest vehicul amfibie este prevazut cu şenile pentru zapada şi gheaţa.
Dispune de cuplarea la toate cele 8 roţi de 25", conferindu-i putere marita la deplasarea pe teren accidentat sau pe noroi.
Şi nu in ultimul rand, prin ataşarea unui motor de 9.9 CP şi indepartarea şenilelor, amfibia se poate deplasa cu uşurinţa prin apa.
Acest vehicul de teren pe 8 roti este echipat cu motor de 748 cc şi se caracterizeaza printr-o excelenta economie de carburant (doar 3 l/ora), pornire de incredere la temperaturi scazute şi performanţe constante la mare altitudine.
Este prevazuta cu perete anti-foc şi pardoseala uşor de deschis.
Are o capacitate de transport de 4 locuri şi o targa de transport victime.
Pompierii timişeni vor avea astfel posibilitatea de a interveni operativ in locuri izolate, cu arie de acces limitata, in care autospecialele din dotarea I.S.U. Timiş nu puteau sa patrunda sau riscau sa se impotmoleasca.
Autoşenilata, in valoare de 165.416 lei, a fost achiziţionata cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi data in folosinţa pompierilor militari incepand cu luna noiembrie 2013.
In momentul de faţa, aceasta se afla la sediul Detaşamentului 2 de Pompieri Timişoara, fiind pe deplin funcţionala şi pregatita pentru intervenţie.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.