Povestea lui Markus. Copilul care trebuie sa traiasca si pentru fratele lui...

Scris de Timisoara Express | Publicat in 09.11.2015 10:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Povestea lui Markus. Povestea copilului, spusa de mama.

S-a nascut la doar 730 de grame şi a supravieţuit in mod miraculos, ajungand acum la un an şi trei luni. Din pacate, pentru a-şi putea vedea parinţii, baieţelul are nevoie de o operaţie care se poate face doar in SUA. Familia copilului este din Bocşa.

Markus este minunea lui Dumnezeu, el a venit pe lume in urma cu un an si trei luni; el impreuna cu fratele lui Lukas au venit pe lume mult prea devreme, ei s-au nascut la 25 de saptamani intr-o familie care i-au asteptat cu multa dragoste, ei aparand in viata noastra la o diferenta de aproximativ 18 ani fata de sora lor mai mare.
Nu stim motivul nasterii lor premature, sarcina fiind una controlata regulat din doua in doua saptamani, pana cand la ultimul control adica pe la 5 luni, medicul a spus ca sarcina mergea mult prea bine, copiii puneau foarte repede in greutate si s-ar putea ca gemenii sa se nasca mai devreme, insa nimeni nu s-a asteptat sa se nasca chiar atat de repede, adica la 6 luni, desi medicii au dat slabe sanse de supravietuire, cu ajutorul lui Dumnezeu gemenii s-au nascut, dar sanse de supravietuire erau foarte slabe.
La nastere, copiii au primit nota 3, Lukas cantarind 750 de grame, iar Markus 730 de grame.
Din pacate, la 8 zile de la nastere Lukas s-a stins din viata, iar Markus a devenit un invingator in lupta pentru supravietuire pe care a purtat-o timp de doua luni la Maternitatea Bega; dupa care a fost transferat la Spitalul de Copiii Louis Turcanu, unde doua luni jumatate a stat intubat si a mancat cu gavaj, in total a stat prin spitale timp de patru luni jumatate. In aceeasi perioada el a suferit o operatie cu laser la ochisori, s-a chinuit cu o hernie (inghinala) si cu o grea recuperare.
Dupa externare a fost operat de hernie dar, doar pe partea stanga, cu partea dreapta chinuindu-se si in prezent.
     Au urmat doua controale la ochisori in Ungaria la Szeged, unde diagnosticul pus a fost gradul 5, insa diagnosticul nu a fost corect; desi Markus nu vede, el are reactii la lumina, creierul sau trimite functii la ochi, dar doar in prezenta luminii.
In urma unui control in Italia, unde a fost examinat de Dnul. Doctor Antonio Capone Jr., medic venit din Detroit, Michigan, Statele Unite ale Amercii, diagnosticul dat este gradul IV B, cu sanse de operatie, in urma careia copilul ar putea vedea in proportie de 50-60 %.
Operatia se va face in SUA, la inceputul anului 2016, in luna ianuarie, insa costurile operatiei sunt foarte mari, ajungand doar operatia la suma de 33000 de dolari, fara tratament, transport, cazare, cu toate aceastea suma ar ajunge la 36-38000 dolari.
      Markus este un luptator, el lupta pentru a putea fi un copil normal, desi sansele lui la nastere au fost minime, aproape nule din partea medicilor, din partea lui Dumnezeu a avut sanse de 100%, in fiecare zi el ne da o lectie de viata si ne arata puterea lui Dumnezeu.

Numar de contact mama (Buzila Narcisa) : 0745269341
Conturi :RO37BRDE110SV39371921100. Ron
RO79BRDE110SV39372051100. Euro
Conturile se numesc Marcus şi sunt pe numele mamei Buzila Narcisa
Conturile sunt deschise la Banca BRD.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.