Povestea unui festival: Garana Jazz

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.05.2012 07:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoaara - Miercuri 30 mai, de la ora 20, la Cuib d'Arte, va avea loc la lansarea volumului Gărâna Jazz. Povestea unui festival, a locului şi a publicului său coordonat de către Constantin Pârvulescu, Senior Lecturer in European and Film Studies, la Universitatea de Vest din Timişoara.

Volumul surprinde, dintr-o varietate de unghiuri, dezvoltarea unui fenomen cultural şi social, Festivalul Internaţional de Jazz de la Gărâna. Aflat, în 2012, la cea de-a XVI-a ediţie, festivalul atrage anual mii de fani de jazz, de munte şi de socializare alternativă. Este unul din cele mai mari din Europa, este căutat de vedetele jazzului contemporan, iar amploarea sa şi-a pus amprenta atât pe fenomenul muzical românesc, cât şi pe dinamica socială a Munţilor Semenicului.
Finalitatea acestui volum este documentară, dar stilul în care este asamblat deviază de la retorica istoriografică tradiţională. Printre colaboratorii acestui volum se numără universitari, scriitori, melomani, jurnalişti şi chiar şi artişti. Contribuţiile lor se extind, ca mijloace de reflecţie, de la cercetarea sociologică şi investigaţia antropologică, până la eseu şi ficţiune.
Au participat la scrierea acestui volum, Silviu Dancu, Caius Dobrescu, Caius Giura, Marius Giura, Petru Ilieşu, Viorel Marineasa, Cristiana Mateică, Liliana Popescu, Alexandru Potcoavă, Andrea Reisz, Robert Reisz, Iulia Sur, Daniel Vighi şi Smaranda Vultur.
Prezintă Johnny Bota şi Daniel Vighi. În cadrul aceluiaşi eveniment va concerta JazzyBIT Trio. Intrarea este liberă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.