Povestea unui om care a petrecut 21 de ani dupa gratii

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.06.2015 12:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Editura Bonifaciu, Abis Studio si Legenda Film & Co va invita la prezentarea filmului "7 Cuvinte - Povestea unui biruitor - Gheorghe Calciu.
Evenimentul va avea loc miercuri, 17 iunie 2015, ora 19:00 in Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara. Intrarea este libera.
La finalul proiectiei va exista o sesiune dedicata intrebarilor si raspunsurilor - invitat special - domnul Andrei Negoita, regizorul filmului.

Ce importanta are neamul in mantuirea noastra?
Parintele Calciu: ”Pentru mantuirea noastra Dumnezeu lucreaza in doua feluri: prin atitudinea personala si prin atitudinea colectiva. Adica fiecare dintre noi e responsabil cu indeplinirea sau neindeplinirea misiunii neamului romanesc. Vom fi judecati ca neamuri, nu vom fi judecati numai ca persoane. Vom fi judecati de Dumnezeu si pentru ce am facut, dar si cu ce am contribuit la pieirea sau la resuscitarea neamului".

„7 Cuvinte” este povestea unui om care a petrecut 21 de ani dupa gratii.
Gheorghe Calciu, student la Medicina, intra in inchisoare in 1948, pentru „vina” de a-si fi iubit tara si credinta.

Timp de 16 ani trece prin experiente - limita: reeducarea de la Pitesti, cavoul mortii din Jilava, „ispitirile” de la Aiud.
Dupa eliberare, intr-o tara ingrozita de teroarea Securitatii, rosteste in Bucuresti, 7 Cuvinte catre tineri, un indemn la un „zbor inalt”, eliberator din sclavia materiei.
Este arestat si condamnat la moarte, apoi expulzat in America.
Un destin cu pogorari la iad, gesturi „nebunesti” de jertfa si inaltari taborice.
Peste 30 de oameni depun marturie despre viata Parintelui Gheorghe Calciu, intr-un documentar artistic caruia nu-i lipsesc verva, sensibilitatea si umorul.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.