Pozitia Copilului vine la Filarmonica

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.03.2013 16:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - “Poziţia copilului”, filmul care a câştigat premiul Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin va fi promovat la Timişoara, în cadrul unui turneu, de către echipa de realizatori.
Astfel, vineri, 29 martie 2013, de la ora 20, în sala Filarmonicii Banatul va fi proiecţia filmului, iar spectatorii vor putea sta de vorbă cu actorii din filmul laureat.
La eveniment vor fi prezenţi Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia, Nataşa Raab si regizorul Calin Peter NETZER.
Ursul de aur este premiul care se acordă anual pentru cele mai bune producţii cinematografice, de către o comisie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.
În acest an, filmul regizorului român, Călin Peter Netzer, a primit această distincţie, trofeul ajungând la Bucureşti.
"Poziţia copilului este un film despre relaţia aproape patologică mamă-fiu, despre poziţia copilului în raport cu părinţii lui şi viceversa, despre părinţi care îşi pierd copiii, într-un fel sau alrtul.
Un film dependent de camera de filmat, aş spune, care încearcă să transmită stări, senzaţii, conflicte mocnite, izbucniri disperate - într-un cuvânt, o felie de viaţă aproape la fel de autentică precum cea dintr-un documentar" - spune regizorul Călin Peter Netzer.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.