Practica pentru studenti la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.02.2012 12:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a semnat azi, 8 februarie 2012, protocolul de colaborare cu Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Evenimentul a avut loc în sala de consiliu a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

Protocolul de colaborare a fost semnat de Sorin MAXIM, director general al ADR Vest, şi de profesorul doctor Marilen PIRTEA, decan al FEAA din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Obiectivul acestui protocol este acela de organiza stagii de practică consistente, cu aplicaţii practice pentru stundenţii interesaţi de tematici precum dezvoltarea regională şi accesarea fondurilor europene. Stagiile de practică la ADR Vest vizează facilitarea consolidării cunoştinţelor participanţilor şi formarea şi dobândirea abilităţilor acestora în domeniul dezvoltării regionale.

Astfel, studenţii care vor parcurge un stagiu de practică în cadrul ADR Vest vor fi implicaţi în diferite proiecte implementate de agenţie. Unul dintre aceste proiecte vizează realizarea Planului de Dezvoltare Regională pentru Regiunea Vest corespunzător perioadei 2014 – 2020 – document la care studenţii vor contribui prin asigurarea muncii de cercetare şi având ca teme de studiu economia Regiunii Vest (analiză ce va fi făcută pe sectoare şi subsectoare de activitate), principalii indicatori macroeconomici regionali, dezvoltarea antreprenorială regională, principalii agenţi economici şi domeniile de excelenţă economică, iniţiative antreprenoriale, structuri de sprijinire a afacerilor, relaţia mediului economic cu mediul de cercetare-dezvoltare-inovare şi efectele crizei economico-financiare asupra economiei Regiunii Vest.

Sorin MAXIM a declarat că „în baza bunei colaborări cu Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest îşi propune să extindă cooperarea cu FEAA prin implicarea viitorilor economişti în proiecte şi activităţi concrete pe care agenţia le gestionează. Primul dintre proiectele propuse este Planul de Dezvoltare Regională 2014-2020 al Regiunii Vest, a cărui realizare va începe în primăvara acestui an şi în cadrul căruia ADR Vest îşi propune să implice, în mod direct, atât studenţi, cât şi cadre didactice ale FEAA.”

“Colaborarea dintre FEEA si ADR Vest durează deja de câţiva ani, am realizat mai multe proiecte comune, de altfel, colegii de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, participă activ la procesul didactic în cadrul unui program de masterat organizat împreună. Protocolul pe care-l semnăm astăzi este parte componentă a demersurilor noastre de deschidere a învăţământului superior către comunitatea locală, regională. Am conştietizat întotdeauna că este necesară o apropiere mai mare între mediul universitar, mediul economico-social şi piaţa muncii. Datorită acestei colaborări putem afirma că FEEA nu produce şomeri de lux, toţi studenţii noştri putând găsi un loc de muncă la finalizarea studiilor.”, spune decanul FEEA, profesor doctor Marilen Pirtea.

ADR Vest oferă această oportunitate de practică studenţilor FEAA din anul doi de facultate şi celor din ciclul masteral care studiază domenii precum: administrarea afacerilor, economie, economie şi afaceri internaţionale, finanţe, cibernetică, statistică şi informatică economică.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.