PRAF si PULBERE la FRONTIERA cu SERBIA. 47 de IMIGRANTI din PAKISTAN, BANGLADESH, IRAK si IRAN!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.04.2017 12:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, in cooperare cu I.J.J. Timiş şi Gruparea de Jandarmi Mobila, au depistat in zona de frontiera a judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, mai multe grupuri formate din 47 de cetateni din Pakistan, Bangladesh, Irak şi Iran, care au incercat sa intre ilegal in Romania, cu scopul de a ajunge in tari din vestul Europei.

* In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita, judetul Caras-Severin, in cooperare cu lucratori din cadrul Secţiei de Poliţie Bocşa, au desfasurat mai multe actiuni specifice pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma carora au depistat, pe directia localitatilor de frontiera Vrani, Bocşa şi Laţunaş, 19 cetateni straini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul tarii.
   Persoanele in cauza au fost conduse la sediul sectorului Politiei de Frontiera, iar in urma verificarilor preliminare s-a stabilit ca sunt cetateni din Pakistan si Irak, dintre care 9 barbati, 3 femei şi 7 minori, adulţii avand varste cuprinse intre 18 şi 47 de ani, iar minorii au varste cuprinse intre 6 si 17 ani.

* Si politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Naidas şi Moldova Veche, judetul Caras-Severin, in cooperare cu lucratori din cadrul Postului de Politie Oraviţa, au depistat, pe directia localitatilor de frontiera  Berlişte şi Carbunari, doua grupuri formate din 6, respectiv 4 cetaţeni din Pakistan, toţi barbaţi cu varste cuprinse intre 17 si 42 de ani.

* In cursul noptii trecute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita, judetul Timiş, impreuna cu lucratori din cadrul I.J.J Timis şi cu poliţişti din cadrul Posturilor de Poliţie ale oraşelor Gataia şi Deta au depistat, pe directia localitatilor de frontiera Butin şi Jamu Mare, 18 persoane din Bangladesh, Irak, Iran şi Pakistan (16 barbati, o femeie si un copil), adultii avand varste cuprinse intre 18 si 40 de ani, iar minorul avand varsta de 2 ani.
 
In toate cazurile, persoanele depistate de politistii de frontiera au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei.
 In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale ce se impun. Totodata, vor fi anuntate autoritatile de frontiera sarbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentelor si punerii in aplicare a acordului de readmisie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.