Prefectul va coordona eutanasierea unui porc

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.06.2012 15:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada 19 - 20 iunie 2012, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş organizează şi desfăşoară un exerciţiu de simulare în judeţul Timiş numit Intervenţie în pesta porcină clasică.
Simularea în teren va avea loc marţi, 19 iunie, de la ora 15, în Ciacova, în colaborare cu structurile care au atribuţii în domeniu din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă- Centrul Local de Control al Bolilor Timiş.
Deschiderea oficială a exerciţiului va avea loc tot marţi, 19 iunie, de la ora 8.30, în sala de conferinţe a Hotelului Reghina Blue, pe strada Cozia, nr.51-53.
Spre deosebire de ultimii ani, exerciţiul de simulare care va avea loc la Ciacova se încadrează de această dată într-un plan naţional şi nu se se va mai desfăşura doar cu impact local.
Concret, se va merge la Ciacova unde, în gospodăria unui crescător de porci, se va simula depistarea pestei porcine şi, drept urmare, se vor face toate analizele şi toţi paşii care trebuie urmaţi în cazul depistării unui caz real.
Numai că, se pare, eutanasierea porcului şi arderea acestuia vor fi reale. Întregul exerciţiu se va afla sub coordonarea prefectului Eugen Dogariu.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.