Prefectul vede portocaliu in fata ochilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.08.2012 08:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Astăzi, la Instituţia Prefectului, a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocată ca urmare a institurii, începând de astăzi şi până duminică, a codului portocaliu de caniculă.
Conform prognozelor meterorologice, în judeţul Timiş temperaturile vor ajunge mâine până la 41 de grade şi vor rămâne foarte ridicate până duminică noaptea, când se preconizează furtuni.
Prefectul Eugen Dogariu a solicitat instituţiilor din Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să fie luate toate măsurile de prevenţie pentru a nu apărea probleme cauzate de temperaturile foarte ridicate şi să se intervină, cu promptitudine, în caz de necesitate.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat al judeţului Timiş va transmite de urgenţă tututor primăriilor avertizări pentru a-şi activa Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi pentru a institui permanenţe la sediile primăriilor, pe perioada codului portocaliu. Totodată, ISU Banat este pregătit cu două cisterne de apă (una de 5000 litri şi una de 6000 de litri) pentru a transporta apă, în cazul în care vor exista localităţi fără apă.
În plus, s-a solicitat Primăriei Municipiului Timişoara şi Poliţiei Locale să ia măsuri în privinţa persoanelor fără adăpost, pentru a nu fi afectate de caniculă. O măsură suplimentară solicitată autorităţilor locale din Timişoara este cea de spălare sistematică a străzilor. Şi operatorului de apă Aquatim i s-a cerut să monitorizeze modul de asigurare a apei potabile, pentru a nu interveni probleme. Similar, şi operatorului de furnizare a energiei Enel i s-a solicitat promptitudine în intervenţii, pentru a nu exista întreruperi în furnizarea curentului electric.
În acest context, Direcţia de Sănătate Publică a deschis cinci puncte de prim ajutor pe raza judeţului- patru în Timişoara: la Gara de Nord, în incinta Operei, în Piaţa Badea Cârtan şi în Piaţa Timişoara 700, şi unul în Lugoj, la Casa de Cultură.
Nu în ultimul rând, s-a solicitat instituţiilor competente să ia măsuri de prevenţie a incendiilor de mirişte şi a celor de pădure.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.