Prefectura Timis va solicita in instanta anularea mai multor decizii ale Consiliului Local Timisoara!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.11.2015 16:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In urma verificarii legalitaţii hotararilor Consiliului Local al municipiului Timişoara, adoptate in şedinţa din 16 octombrie 2015, Prefectura judeţului Timiş a comunicat Consiliului Local un recurs graţios care cuprinde obiecţiuni privitor la HCL 424 privind interzicerea organizarii de evenimente pe raza municipiului Timişoara care aduc atingere ordinii şi liniştii publice, HCL 433 privind aprobarea Studiului de Prefezabilitate Reconfigurarea traseului de cale ferata pe teritoriul municipiului Timişoara prin introducerea liniilor C.F. in subteran, precum şi HCL 442 privind protecţia atmosferei şi sanatatea locuitorilor in municipiul Timişoara.

Obiecţiunile de legalitate vizeaza adoptarea acestor hotarari cu incalcarea normelor care stabilesc competenţa materiala a Consiliului Local, a normelor de tehnica legislativa şi a dispoziţiilor legale incidente.
Prefectura a constatat ca masurile adoptate de Consiliul Local aparţin unor domenii deja reglementate de legi şi ordonanţe, deci de acte jurdice de nivel superior.
Prin urmare, in competenţa Consiliului Local revenea doar punerea in executare a acestor acte normative şi nu o supralegiferare.

In ceea ce priveşte studiul de prefezabilitate adoptat prin HCL 433, obiectul acestuia il constituie un bun care aparţine domeniului public al statului, asupra caruia Consiliul Local nu poate dispune.
Totodata, a fost atenţionat Consiliul Local de faptul ca nu rezulta din documentaţia transmisa Instituţiei Prefectului ca a fost respectata procedura prevazuta de Legea 52/2003 privind transparenţa decizionala şi nici ca a fost realizata evaluarea preliminara a impactului prevazuta de Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative.
S-a solicitat Consiliului Local reanalizarea hotararilor in cauza, urmand ca, in funcţie de raspuns, sa fie solicitata instanţei anularea acestor acte.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.