PRELEVARE de ORGANE la TIMISOARA. PLAMANII unei tinere au plecat la VIENA, ficatul la BUCURESTI, rinichii la CLUJ!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.08.2017 12:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa ”Pius Brinzeu” din Timişoara a avut loc, pe 8 august 2017, o noua prelevare de organe, de la o pacienta in varsta de 20 de ani care a suferit o ruptura de anevrism cerebral.

Pacienta s-a internat in unitatea sanitara vineri, 4 august 2017.
Medicii SCJUT au depus toate eforturile pentru a salva pacienta, insa din nefericire, luni, 7 august 2017, s-a declarat moartea cerebrala a tinerei.

Cu consimţamantul familiei, trei echipe multidisciplinare de medici din Cluj, Bucureşti şi Viena au intervenit la prelevarea rinichilor, plamanilor şi a ficatului.
Echipa de prelevare din Cluj, condusa de dr. Dan Pop, a preluat rinichii, echipa din Bucureşti condusa de dr. Sorin Ianceu a preluat ficatul, iar echipa de medici de la clinica AKH din Viena a preluat plamanii, pentru pacienţii care au nevoie de transplant.

Prelevarea de organe a avut loc prin coordonarea de catre Agenţia Naţionala de Transplant din Romania, in colaborare cu Agenţia Europeana de Trasplant.
Intervenţia de pe 8 august este a doua de acest fel efectuata in cadrul SCJUT de la inceputul anului şi pana in prezent.

La Spitalul Judetean din Timisoara au mai fost realizate aproape 20 de prelevari de organe pe an, in 2012 si 2013.
Numarul prelevarilor de organe a tot scazut, astfel incat, in anul 2015, au mai fost realizate 7 prelevari, iar in 2016 – doar 9.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.