Premiera banateana in tratamentul afectiunilor venoase

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.11.2012 18:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Metodele moderne de tratament a bolii varicoase, laser endovenos (EVLA) si cura varicelor prin radio frecventa (Venefit sau VNUS closure), premiera pentru partea de Vest a tarii si totodata o premiera a SCJUT, vor fi prezentate in cadrul unui curs international.
In perioada 23 – 24 noiembrie 2012 va avea loc, la SCJUT, cursul international „Actualitati in diagnosticul si tratamentul multimodal al afectiunilor venoase”. Organizatorii evenimentului sunt Societatea Romana de Flebologie, Clinica I Chirurgie din cadrul SCJUT si Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara. Vor participa ca si profesori invitati, prof. dr. Alina Fratila, din Germania, dr. med. Felizitas Pannier, vicepresedinte al Uniunii Internationale de Flebologie.
Cursul se adreseaza medicilor specialisti interesati de diagnosticul si tratamentul bolilor venoase, precum si rezidentilor.
„Cursul va oferi un atractiv program stiintific bazat pe ultimele noutati flebologice, demonstratii practice din sala de operatie, precum si oportunitatea de a participa la discutii cu specialistii. Este un curs de instruire in diagnostic, investigatia Duplex si tratament modern al bolii varicoase prin abordare miniminvaziva, endovenoasa”, spune conf. univ. dr. Sorin Olariu, sef Clinica Chirurgie I.
Tratamentul endovenos al afectiunilor venoase prin metoda Venefit (VNUS closure) si EVLA, cu anestezie locala permite recuperarea rapida a pacientilor si vindecarea fara cicatrici. Interventia chirurgicala nu necesita spitalizare. De asemenea, pacientul nu necesita repaus la pat.
In ultimii ani, in cadrul Clinicii de Chirurgie I de la SCJUT au fost operati aproximativ 20.000 de pacienti cu afectiuni venoase.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.