Premiera cu iubire si fantome la Teatrul Maghiar de Stat

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.06.2016 13:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Spectacolul cu piesa „Fraţi de cruce”, scrisa şi regizata de Liviu Lucaci are premiera miercuri, 8 iunie, de la ora 19:00, in Sala Studio, la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara.

Urmatoarea reprezentaţie va putea fi urmarita joi, 9 iunie, de la aceeaşi ora. Spectacolul este tradus in limba romana.

„«Fraţi de cruce» este jucat in premiera absoluta in limba maghiara. E ca şi cum ai avea un copil care din naştere vorbeşte o limba straina. Inveţi de la el in aceeaşi masura in care invaţa şi el de la tine” afirma Liviu Lucaci, a carui piesa a fost nominalizata la Gala Uniter pentru titlul de cea mai buna piesa a anului 2011.

„Textul vorbeşte despre dragostea care se lupta sa razbeasca in incleştarea cu povara istoriei. O  poveste cu fantome şi multa iubire, desfaşurata intr-o mansarda a unei case vechi din Bucureşti”,  detaliaza regizorul. Liviu Lucaci este actor la Teatrul Naţional din Bucureşti, scriitor şi profesor de arta actorului la UNATC.

Lőrincz Rita joaca rolul Verei, iar Molnos András Csaba este Luca, un cuplu de indragostiţi ce fac o scurta vizita in trecutul familiilor lor inainte de a pune ei inşişi temeliile uneia noi. Scenografia a fost realizata de Rodica Elena Ştirbu, ilustraţia muzicala ii aparţine lui Bogdan Muscalu, iar Baczó Tünde a coordonat mişcarea scenica.
Biletele la reprezentaţia de joi pot fi achiziţionate de la casieria de pe strada Alba Iulia nr.2 de luni pana vineri, intre orele 16 şi 19 şi costa 12 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii platesc 6 lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.