Premiu pentru mobilitate Erasmus la Universitatea de Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.12.2013 20:37 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) a premiat cele mai interesante mobilitati realizate in Romania prin programele pe care le coordoneaza la nivel national.
Dupa ce anul trecut o studenta a Universitatii de Vest din Timisoara a castigat locul 2 la sectiunea Studenti Erasmus, anul acesta, Andra Rugea, de la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie din cadrul UVT, a castigat locul I la aceasta categorie. 

"Sa spui o poveste este o provocare pentru oricine. Mai ales atunci cand povestea este despre tine.  Indraznesc totuşi sa va spun povestea mea. Eram studenta in anul intai la Litere cand intrebarea "De ce aş studia in Franţa?" avea multe variante de raspuns in capul meu. Atunci cand am vazut Sorbona pe lista, şansa de a pleca cu Erasmus s-a transformat in visul de a studia la cea mai celebra universitate umanista din lume. Posibilitatea de a locui in Paris pentru 5 luni, de a discuta despre operele lui Hugo sau Racine cu francezii inşişi sau de a gusta macar cateva tipuri de branza din cele aproape 400 existente, ar fi fost pentru mine paradisul”, a declarat caştigatoarea premiului, Andra Rugea.

Castigatorii concursului Povesti in miscare organizat de ANPCDEFP au fost desemnati in cadrul Galei Mobilitatii 2013, organizata la Bucuresti la inceputul lunii decembrie, categoria Studenti Erasmus fiind, de altfel, cea care inregistreaza numarul cel mai mare de participanti la nivel national, acest program fiind cel care ofera cele mai multe oportunitati pentru mobilitati de studiu sau practica in strainatate pentru studentii romani.
Selectia desfasurata de ANPCDEFP a fost realizata tinand cont de rapoarte ale studentilor care au realizat mobilitati in anul universitar 2012-2013 si de urmatoarele criterii ce aveau ca scop masurarea impactului mobilitatii asupra dezvoltarii profesionale si personale a beneficiarilor: Ce a schimbat aceasta experienta in viata dumneavoastra? Daca si in ce fel a schimbat sau a atins viata celor din jur... ? Daca si in ce fel a provocat sau prilejuit schimbari in organizatia sau institutia din care proveniti... ? In fond, de ce povestea dumneavoastra este cea mai frumoasa? De ce este o asa-zisa poveste de succes?

“Premiul castigat de Andra Rugea este inca un exemplu de excelenta in procesul de internationalizare a Universitatii de Vest din Timisoara prin intermediul programelor de mobilitati in strainatate precum Erasmus. De altfel, in ultimul an de zile, numarul studentilor afiliati UVT care desfasoara mobilitati in strainatate a crescut cu aproximativ 30%”, a declarat rectorul UVT, prof. univ. Dr. Marilen Pirtea.

La inceputul acestui an universitar UVT a gazduit, pentru prima oara la o institutie de invatamant superior din Romania, intrunirea anuala a reprezentantilor nationali ai asociatiilor Erasmus Student Network (ESN) din toate statele participante la program (Erasmus Student Network National Boards Meeting), care s-au reunit pentru a dezbate viitorul programului Erasmus si a face recomandari Comisiei Europene din perspectiva studentilor care au beneficiat de mobilitati in cadrul lui.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.