Premiu pentru Timisoara la... Capitala Culturala Europeana de la Iasi

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.07.2015 22:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Corul de copii Cantanti, al Asociatiei Culturale Kratima din Timisoara, a castigat un premiul III la cea de-a treia editie a Festivalului - concurs international „Gavriil Musicescu” de la Iasi.

Proiect gandit de mai multa vreme, infiintarea unui cor format din copii din oras, talentati si cu drag de cantat, s-a concretizat in februarie 2014 si are drept obiectiv principal revigorarea traditiei corale de tineret, la nivel amator, in Timisoara si in Banat.
Putin mai tarziu, in martie 2014, Cantanti a fost acceptat in proiectul Cantus Mundi, realizat de Corul National de Camera Madrigal.
Dupa primul concert, care a avut loc in 31 mai 2014, in cadrul actiunii „Timisoara povestita copiilor”, realizata cu sprijinul Primariei Timisoara, corul Cantanti a avut bucuria si marea onoare de a urca pe aceeasi scena cu Corul National de Camera Madrigal, in cadrul concertului organizat cu ocazia sarbatoririi a 25 de ani de la Revolutia din decembrie 1989.Coordonati de prof. dr. Maria Gyuris, cunoscut si apreciat dascal si dirijor la nivel national, copiii au invatat atat ce inseamna perseverenta si muzica de calitate.
Astfel, la inceput de iulie, corul Cantanti a participat la Festivalul-Concurs coral internaţional pentru Tineret „Gavriil Musicescu” de la Iasi, organizat de Asociaţia „Iubire şi Incredere”, cu concursul Corului National de Camera Madrigal, prin proiectul Cantus Mundi.
Pe parcursul a şapte zile, mai bine de 1000 de coristi din Romania, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria şi Grecia s-au intrecut pe scena Casei de Cultura a Studentilor din Iasi si au cantat alaturi de coruri consacrate, incantand publicul acestui festival-concurs, care se doreşte un pas important in candidatura oraşului Iasi la titulatura de Capitala Culturala Europeana in anul 2021.
Capul de afiş a fost ţinut de formaţii corale de renume, precum Corul National de Camera MADRIGAL, Corul de camera PRELUDIU, CORUL DE COPII RADIO Bucuresti, corul psaltic TRONOS al Patriarhiei Romane, Corala CANTORES AMICITIAE si Grupul psaltic BYZANTION.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.