Premiul de excelenta pentru cea mai moderna platforma IT la Universitatea de Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.12.2013 17:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Universitatea de Vest din Timişoara a fost recompensata cu cea mai importanta distincţie in domeniul IT, premiul de excelenţa pentru cea mai moderna platforma IT, in cadrul galei premiilor Edumanager.ro. Gala Premiilor Edumanager.ro a reunit reprezentanţii instituţiilor de educaţie centrale şi locale, rectori şi prorectori ai unitaţilor de invaţamant superior public şi privat, manageri ai colegiilor şi liceelor din ţara, profesori, dar şi studenţi.
Edumanager.ro a premiat atitudine manageriala, implicarea in actul educaţional, inovaţie şi creativitate in invaţamant, viziune şi activism şi comunicarea performanta.
Premiul i-a fost inmanat rectorului Universitaţii de Vest din Timisoara, Prof. univ. Dr. Marilen Pirtea.
Incepand cu anul universitar 2013-2014, Universitatea de Vest din Timişoara a implementat platforma e-uvt, care permite o comunicare mai buna la nivel instituţional şi ofera instrumente pentru activitaţi colaborative: profesor-profesor, profesor-student şi student-student in toate sectoarele din Universitate, incluzand sali de clasa, activitaţi de cercetare, studiul individual şi administraţie.
Soluţia implementata asigura servicii de e-mail accesibile, solide şi sigure, cat şi autentificarea unitara şi centralizata a tuturor utilizatorilor: cca 16.000 studenţi, 2000 alumni, 750 cadre didactice şi cercetatori, peste 300 angajaţi din departamentele şi serviciile suport şi administrative din Universitate.
Implementarea s-a facut fara transformari radicale - permiţand integrarea şi centralizarea vechilor conturi de e-mail, fara a crea disfuncţionalitaţi in activitaţile curente din Universitate.
Printr-unul din serviciile implementate pe platforma e-uvt, Universitatea de Vest din Timişoara a devenit parte din reţeaua eduroam.
Aceasta reţea permite accesul gratuit la Internet al studenţilor, profesorilor şi cercetatorilor din peste 50 de ţari.
Pentru accesul la reţea, utilizatorii trebuie sa fie in posesia conturilor e-uvt şi sa-şi configureze dispozitivele (laptop, tableta, smartphone), pentru conectare la reţeaua Wireless eduroam.

„Suntem intr-un proces de modernizare continua. Pentru ne putea numara printre cele mai importante instituţii de invaţamant superior, nu doar din ţara, ci şi din Europa, suntem nevoiţi sa alocam sume importante de bani in cercetare şi dezvoltare. Aceasta platforma, e-uvt, care ne-a adus premiul de excelenţa, a fost implementata de colegii din cadrul Departamentului de Informatizare şi Comunicaţii cu sprijin din partea facultaţii de Matematica şi Informatica carora vreau sa le mulţumesc in mod public. Mai trebuie spus ca platforma e-uvt este un sistem deschis pentru dezvoltari şi integrari ulterioare, in funcţie de necesitaţile Universitaţii şi de evoluţiile tehnologiilor informaţiei şi a comunicaţiilor”, spune rectorul UVT, Prof. univ. Dr Marilen Pirtea.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.