Presedintele CJ Arad, trimis in judecata pentru trafic de influenta. Mita s-a pierdut pe drum!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.08.2015 12:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest, a inculpatului IOŢCU PETRU NICOLAE, preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, in sarcina caruia s-a reţinut savarşirea infracţiunii de trafic de influenţa.
Şi in stare de libertate, a inculpaţilor NEDELCIU ADRIAN, director executiv al Direcţiei Tehnice Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Arad, in sarcina caruia s-a reţinut savarşirea infracţiunii de trafic de influenţa, PATRAŞCU ALIN MIRCEA, administrator al unei societaţi comerciale, la data faptelor, in sarcina caruia s-a reţinut savarşirea a doua infracţiuni de cumparare de influenţa.

In cursul anului 2012, inculpatul Ioţcu Petru Nicolae, in calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la inculpatul Patraşcu Alin Mircea, administrator al unei societaţi comerciale, suma de 40.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa in cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judeţean Arad, pentru atribuirea preferenţiala a unui contract de achiziţie publica privind 'Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţa Arad', in valoare de 1.600.000 de euro.
In aceeaşi perioada şi in acelaşi scop, inculpatul Nedelciu Adrian, in calitate de director executiv al Direcţiei Tehnice Investiţii in cadrul Consiliului Judeţean Arad, a acceptat promisiunea remiterii de catre inculpatul Patraşcu Alin Mircea a unor sume de bani pentru a determina funcţionari din subordine sa atribuie preferenţial contractul respectiv.

Astfel, inculpaţii Ioţcu Petru Nicolae şi Nedelciu Adrian au solicitat şi au determinat funcţionari din subordine sa intocmeasca un caiet de sarcini preferenţial şi au stabilit prin dispoziţie comisia de evaluare a ofertelor depuse, influenţand pe membrii comisiei, astfel incat acestia sa stabileasca ca şi caştigator al procedurii societatea menţionata anterior in asociere cu o alta firma.
Urmare a acestei influenţe exercitate, contractul respectiv a fost caştigat in luna octombrie 2014 de catre asocierea formata din cele doua societaţi.

La data de 22 iulie 2015 inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a primit printr-un intermediar, de la inculpatul Patraşcu Alin Mircea, suma de 35.000 lei, iar inculpatul Nedelciu Adrian a primit prin intermediul aceluiaşi intermediar suma de 10.000 de lei, pentru ajutorul si sprijinul dat in atribuirea contractului respectiv.
La data de 24 iulie 2015 inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a primit de la inculpatul Patraşcu Alin Mircea, prin intermediul aceluiaşi intermediar, suma de 10.000 euro, urmand ca in cursul lunii august 2015, inculpatului sa-i fie remisa şi diferenţa de 20.000 de euro din suma totala pretinsa, pentru ajutorul si sprijinul dat in atribuirea contractului.
Cu ocazia remiterii sumei de 10.000 euro, inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a fost prins in flagrant de catre procurorii anticorupţie, asupra sa fiind gasita suma respectiva de bani.

In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de bani gasite asupra celor trei inculpaţi, dupa cum urmeaza: suma de 21.800 de euro, gasita asupra inculpatului Ioţcu Petru Nicolae, suma de 10.000 de lei, gasita asupra inculpatului Nedelciu Adrian şi suma de 21.000 de euro, gasita asupra inculpatului Patraşcu Alin Mircea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş cu propunerea de a se menţine masurile preventive şi asiguratorii dispuse in cauza.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.