Prietenii pompierilor, concurenti si iarba verde

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.05.2012 14:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Joi, 10 mai 2012, ora 11, ISU Timiş vă aşteaptă cu multă voie bună şi spirit de competiţie pe terenul sportiv al Grupului Şcolar Silvic Timişoara, unde peste 100 de elevi din judeţul Timiş se vor întrece pentru cupa „Prietenii pompierilor”,în dorinţa de a ajunge mai departe, la faza naţională a acestui concurs.

„Prietenii pompierilor” este cel mai îndrăgit concurs practic pentru elevi, care se desfăşoară în fiecare primăvară prin grija Inspectoratului Şcolar Timiş şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş.
Echipele participante sunt formate din câte 10 elevi (un comandant şi opt concurenţi + o rezervă), cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani. Concursul începe cu o probă teoretică şi continuă cu două probe practice, după cum urmează: Probă teoretică - rezolvarea unui chestionar, pentru verificarea cunoştinţelor acumulate în cadrul cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”; Probă practică - „Pista de îndemânare peste obstacole”; Probă practică – „Ştafeta de 400 m cu obstacole”.
Prin atragerea elevilor în aceste concursuri se urmăreşte conştientizarea factorilor ce pot genera situaţii de urgenţă, implicarea individuală sau în echipă în acţiuni de prevenire, şi modul de comportare în situaţii de urgenţă.
La finalul concursului, elevii din echipele câştigătoare primesc diplome, cupe şi premii, iar echipa de pe locul I participă în continuare la faza naţională a concursului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.