Prima Casa Pasiva din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.05.2014 17:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In cadrul programului conex al celei mai importante manifestari expozitionale din domeniul constructiilor, instalatiilor, amenajarilor interioare si exterioare, mobilierului si decoratiunilor Universul Casei Tale, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza in data de 8 mai 2014, intre orele 14 – 16, in Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri, simpozionul cu tema Utopia 07 Universul Casei Tale Sustenabile, avand ca principale subiecte prezentarea proiectului RETROFIX şi a proiectului Casei Pasive.

Echipa upTIM este echipa studentilor Universitatii „Politehnica” din Timisoara si a Universitatii de Vest din Timisoara, care dezvolta un prototip de locuinta ce functioneaza exclusiv cu energie solara, pentru cel mai prestigios concurs universitar din lume, ce promoveaza arhitectura sustenabila si tehnologiile integrate – Solar Decathlon Europe 2014.

Arhitectul Stoian Dan prezinta prima Casa Pasiva din Timisoara, analizand la o scara detaliata aspectele de eficienta energetica si sustenabilitate in domeniul locuirii.
Standardul Casei Pasive este cel mai eficient standard de proiectare la ora actuala privind consumul de energie si confortul in constructii.

Simpozionul constituie un bun prilej pentru un schimb util si eficient de idei si informatii atat pentru publicul profesionist - specialisti, experti, studenti in domeniu dar si pentru publicul larg.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.