Prima formatiune de pompieri de la Jimbolia a avut 70 de membri si 10 muzicanti...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.09.2015 18:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La Jimbolia,  a fost sarbatoare dubla de Ziua Pompierilor Romani, deoarece s-au implinit şi 140 de ani de la infiintarea formatiunii voluntare de pompieri.
In anul 1875, s-a infiintat prima formatiune de interventie in caz de incendiu sub denumirea de „Reuniunea Pompierilor Voluntari”, compusa din 70 de membri si 10 muzicanti, cu primul comandant Georg von Duffaud, iar presedinte de onoare contele Csekonics Endre.

In prezent, in orasul Jimbolia functioneaza Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta, avand in compunere un compartiment de prevenire a situatiilor de urgenta, formatiuni de interventie in vederea limitarii si inlaturarii situatiilor de urgenta precum si echipe specializate constituite in functie de tipurile de riscuri identificate in sectorul de competenta, cu un total de 41 de persoane, dintre care 31 voluntari.
Avand in vedere pozitionarea geografica din apropierea granitei, S.V.S.U. Jimbolia are relatii de colaborare pe plan profesional cu formatiuni similare din localitatile Magyarcsernye si Nova Crjna – Serbia si Pustamerges – Ungaria.

In cadrul S.V.S.U., a fost infiintat, in anul 1992, muzeul pompierilor „Florian”.
Muzeul detine obiecte si dotari specifice formatiilor voluntare de pompieri din Banat, in perioada anilor 1880 – 1970, care au apartinut Formatiei Civile de pompieri a orasului Jimbolia, precum si numeroase tablouri, fotografii, documente specifice, diplome si trofee obtinute de pompierii voluntari la concursurile profesionale.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.