Prima piatra de poticnire din Romania va fi in cartierul Fabric

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.05.2014 22:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - La iniţiativa membrilor proiectului „Istoria altfel“ va fi amplasata vineri, in data 23 mai 2014, la ora 17, prima „piatra de poticnire“ din Romania pe strada Piaţa Romanilor nr. 8, in cartierul Fabric din Timişoara, de catre artistul german Gunter Demnig.

Cu acest prilej, joi, 22 mai, de la ora 19, va avea loc un simpozion in sala Orpheum a Facultaţii de Muzica (Piaţa Libertaţii nr. 1).

###

Un grup de tineri din Germania si Timisoara au lansat in vara anului 2013 proiectul „Istoria altfel”. In perioada 2 – 9 august 2013 acestia au facut cercetari in Arhivele Nationale ale Romaniei din judetul Timis, au realizat un interviu cu supravietuitori ai Holocaustului si au vizitat comunitatea si sinagoga evreilor. Pentru reflectarea asupra istoriei Holocaustului in Romania s-a realizat un film care a fost prezentat publicului larg.

Acum, membrii proiectului doresc sa amplaseze prima “piatra de poticnire” din Romania. “Piatra de poticnire”, numita „Stolperstein“, este un proiect de arta pentru Europa realizat de Gunter Demnig. Prin amplasarea “pietrei de poticnire” in Timisoara, se doreste pastrarea vie a amintirii victimelor Holocaustului. In Germania au fost amplasate pana in prezent peste 500 de “pietre de poticnire” de catre Gunter Demnig.

Foto: Axel Mauruszat

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.