Prima statie de epurare din Romania se poate vizita si online

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.09.2014 16:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Staţia de epurare Stan Vidrighin din Timişoara poate fi acum vizitata in orice zi şi la orice ora, prin intermediul turului virtual integrat pe site-ul www.aquatim.ro.

Aplicaţia, care poate fi accesata direct de pe prima pagina a site-ului societaţii, conţine o scurta descriere a ceea ce se intampla la staţia de epurare şi imagini panoramice de la principalele puncte ale procesului. Panoramele sunt imagini de rezoluţie mare şi ofera o perspectiva de 360 de grade, adica vizitatorul virtual poate sa se „plimbe” şi sa observe toate detaliile din jur, ca şi cum ar fi acolo.
Fotografiile aeriene ale staţiei de epurare, publicate tot pe site-ul societaţii, sunt de asemenea imagini spectaculoase care completeaza turul virtual cu o perspectiva inedita.

Prima staţie de epurare din Romania s-a construit in Timişoara la 26 octombrie 1912.
Staţia actuala este o investiţie din fonduri europene, care a costat circa 30 de milioane de Euro şi a fost pusa in funcţiune in luna iulie a anului 2011.
Tehnologia folosita este moderna şi include o treapta de epurare tertiara, cu tratarea biologica avansata a azotului si carbonului, precum si tratarea chimica a fosforului.
In Timisoara, sistemul de canalizare, avand o lungime de 547,4 km, colecteaza si apa uzata si cea provenita din precipitatii, denumita apa pluviala sau meteorica.
Pe parcursul anului 2013, statia de epurare a preluat circa 46 milioane mc de apa uzata.

Prin turul virtual al staţiei de epurare, orice vizitator, indiferent ca are sau nu cunoştinţe in domeniu, poate vedea practic ce se intampla cu apa din canalizarea oraşului.
Societatea Aquatim incurajeaza, prin programele „porţi deschise” şi acum, prin turul virtual, informarea şi educarea timişorenilor cu privire la aspectele legate de alimentarea cu apa şi canalizare.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.