PRIMAR de la ALDE ridicat de DNA. Si-a bagat in buzunar MILIOANE de LEI de la APIA cu DOCUMENTE si DECLARATII FALSE!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.11.2017 17:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus punerea in mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 8 noiembrie 2017, a inculpatului PERCEA GHEORGHE, la data faptelor şi in prezent primar al comunei Ciclova Romana, judeţul Caraş Severin, sub aspectul savarşirii infracţiunilor de:
- folosirea sau prezentarea cu rea credinţa de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, daca fapta a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene in forma continuata (22 acte materiale),
- complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credinţa de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, daca fapta a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene in forma continuata (19 acte materiale).

Primarul Gheorghe Percea, de la Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, a fost ales in 1996.

In ordonanţa procurorilor se arata ca, in cauza, exista date şi probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
1. In perioada 2012 - 2017, inculpatul Percea Gheorghe, primarul localitaţii Ciclova Romana, judeţul Caraş Severin, beneficiind de autoritatea şi influenţa conferite de funcţia publica deţinuta, a determinat patru persoane din localitate sa depuna la Agenţia de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura (A.P.I.A.) cereri unice de plata pe suprafaţa, pentru a incasa subvenţii in cadrul diferitelor scheme de plaţi.
In acest sens, mai multe contracte de concesiune au fost incheiate de persoanele respective cu primaria condusa de inculpatul Percea Gheorghe, pentru terenurile agricole care aparţineau Consiliului Local şi Primariei Ciclova Romana.
In acelaşi context, pentru indeplinirea condiţiilor necesare aprobarii cererilor unice de plata pe suprafaţa, trebuia solicitanţii sa faca dovada deţinerii unui/unor efective de animale, motiv pentru care inculpatul Percea Gheorghe a determinat aceleaşi persoane sa incheie fictiv contracte de comodat, din care sa rezulte (in mod nereal) ca deţineau diverse efective de animale şi adaposturi pentru acestea.
Beneficiarul real al plaţilor efectuate de catre A.P.I.A. a fost inculpatul Percea Gheorghe care deţinea şi cardurile aferente conturilor bancare in care erau virate subvenţiile de catre A.P.I.A., in baza cererilor unice de plata pe suprafaţa.
Prin aceste demersuri, inculpatul a beneficiat de subvenţii acordate necuvenit de A.P.I.A. in cuantum total de 1.793.203 lei.
2. In aceeaşi perioada, patru fermieri, beneficiind de ajutorul inculpatului Percea Gheorghe, au depus cu rea-credinţa la A.P.I.A. mai multe documente care conţineau menţiuni nereale, in scopul de a obţine in mod injust sume de bani in cadrul schemelor de sprijin pe suprafaţa, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţineau in realitate.
Acţionand in aceasta maniera, cele patru persoane au beneficiat de fonduri nerambursabile in suma totala de 3.072.055 lei.
In cauza se efectueaza acte de urmarire penala şi faţa de alte persoane.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţa calitatea procesuala şi acuzaţiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.
La data de 09 noiembrie 2017, inculpatul Percea Gheorghe este prezentat Tribunalului Caraş Severin cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.