Primaria ii umileste pe proprietarii de apartamente

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.03.2012 09:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara constată că în Timişoara cetăţenii, proprietari de apartamente, sunt umiliţi şi puşi pe drumurifiind obligaţi să piardă timp pe la Direcţia Fiscală a Primăriei datorită neînţelegerilor apărute între societăţile de asigurare, Polul de asigurare şi autorităţile locale.

Deşi asigurarea obligatorie este o nouă taxă aplicată timişorenilor fără a beneficia de vreo despăgubire din partea societăţilor de asigurare (riscurile fiind puţin probabile, unele chiar deloc), o parte din cetăţeni, proprietari de apartamente sau case particulare, şi-au făcut asigurare, fie obligatorie, fie facultativă, şi cu toate acestea sunt puşi pe drumuri şi sunt chemaţi la Direcţia Fiscală să demonstreze că sunt asiguraţi.
Acest mod de a rezolva problema este inadmisibil mai ales acum când tehnica permite realizarea de baze de date şi comunicarea facilă între cei ce trebuie să aplice o lege.
Pe lângă faptul că cetăţenii sunt umiliţi, primăria este obligată să cheltuie sume importante din bugetul local, iar dacă se va ajunge la zeci de mii de contestaţii în instanţă este posibil ca primăria să mai suporte şi cheltuieli de judecată, având în vedere că cetăţenii care s-au asigurat nu au nicio vină pentru că autorităţile nu cunosc cine este asigurat şi cine nu.
Din aceste motive, FALT s-a adresat unor consilieri din Consiliul Local şi de asemenea s-a adresat în scris tuturor parlamentarilor de Timiş pentru a găsi o soluţie rapidă în aşa fel încât cetăţenii oneşti să nu mai fie umiliţi şi puşi pe drumuri inutil.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.