Primaria lupta oficial impotriva saraciei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.01.2012 13:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - În prezenţa primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost semnată astăzi “Charta de Responsabilităţi Sociale Partajate pentru lupta împotriva sărăciei şi pentru a asigura o viaţă demnă pentru toţi”, ca parte a unui proiect mai amplu lansat în 2010.

Evenimentul a avut loc în Sala de Consiliu a Primăriei, între orele 11–13.30, şi s – a bucurat de participarea tuturor partenerilor implicaţi în proiect. Este vorba de Maria Ochoa, din partea Consiliului Europei, şi a unor reprezentanţi ai municipalităţii din Mulhouse, alături de aceştia fiind prezenţi reprezentanţi ai autoritaţilor locale, ai unor asociaţii guvernamentale şi neguvernamentale, fundaţii, instituţii din mediul academic.
La propunerea Consiliului Europei, în parteneriat cu Comisia Europeana, a fost lansat in anul 2010 proiectul „Drepturile umane ale persoanelor în situaţii de sărăcie”.

Primăria Timişoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară, face parte din rândul celor cinci oraşe pilot implicate in proiectul „Drepturile umane ale persoanelor în situaţii de sărăcie”, alături de Charleroi (Belgia), Covilha (Portugalia), Mulhouse (Franţa) şi Salaspils (Letonia).

Iniţiatorii proiectului urmaresc definitivarea unui Plan de acţiune, avand ca obiectiv mobilizarea tuturor instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, a societaţii civile, precum şi a tuturor celor care doresc să–şi conjuge eforturile pentru combaterea sărăciei şi reducerea riscului de excluziune socială.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.