Primaria Timisoara mimeaza INCA O DATA transparenta

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.01.2016 10:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

M10 Timiş constata cu ingrijorare faptul ca Primaria Timişoara nu şi-a reconsiderat practicile de lucru nici la acest inceput de an, perpetuand incalcarea grava a prevederilor Legii 52/2003 privind transparenţa actului decizional.
Deşi a anunţat in cursul zilei de luni, 25 ianuarie a.c., lansarea in dezbatere publica a proiectului de buget pentru anul 2016, Primaria Timişoara s-a abatut din nou de la prevederile actului normativ menţionat.

Astfel, cu mai puţin de trei zile inainte de data dezbaterii, proiectul de buget pe 2016 nu poate fi consultat pe pagina de internet a Primariei.
In plus, anunţul legat de dezbatere a fost facut public cu doar patru zile inainte de organizarea acesteia, fiind incalcata şi cerinţa legala care prevede respectarea unui termen de minim 10 zile.
Procedand in acest fel, Primaria Timişoara repeta practic parcursul din 2015, atunci cand a alocat numai 5 zile acestei consultari şi a operat peste 10 rectificari ale bugetului local.

M10 Timiş semnaleaza pe aceasta cale primarului Nicolae Robu faptul ca instituţia pe care o conduce le propune timişorenilor o situaţie cel puţin paradoxala: o dezbatere de proiect fara... proiect.
Mai precis, fara posibilitatea informarii prealabile asupra conţinutului documentului lansat in dezbatere.
M10 Timiş remarca, de asemenea, ca toate aceste aparente scapari reprezinta atat incalcari ale legii cat şi neajunsuri care plaseaza sub semnul indoielii o parte din bunele intenţii ale Municipalitaţii.

Cu incredinţarea ca implicarea activa, onesta, informata şi susţinuta a cetaţenilor reprezinta calea catre schimbarea actualului model administrativ, depaşit şi disfuncţional, M10 Timişoara ii indeamna pe toţi timişorenii interesaţi sa participe la dezbaterea proiectului de buget pe anul in curs, care va avea loc in data de 28.01.2016  in Sala de sedinte a Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.