Primaria Timisoara nu poate eutanasia cainii din adapost. Oficial!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.02.2016 12:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Ca urmare a luarii la cunoştinţa despre intenţia Primariei Timişoara de a eutanasia cainii din adapost, Federaţia Naţionala pentru Protecţia Animalelor (FNPA) a notificat Primaria printr-o adresa oficiala in care explica imposibilitatea legala de efectuare a eutanasiei cainilor fara stapan.

Normele metodologice care reglementeaza procedura eutanasiei au fost atacate in fata instantelor de judecata de mai multe organizatii de profil, nu doar de Vier Pfoten, aşa cum rezulta din declaraţiile oficialilor Primariei Timişoara.
Organizatiile au solicitat nu numai suspendarea acestor norme dar si anularea lor.
Urmare a proceselor demarate, trei instante judecatoresti de acelasi grad au pronuntat sentinte contradictorii care se afla acum pe rolul ICCJ.
Pana la momentul la care ICCJ va transa in mod definitiv situatia legala a acestor norme, eutanasia ramane ilegala, avand in vedere sentinta Curtii de Apel Brasov prin care au fost suspendate si chiar anulate unele articole din normele metodologice, in legatura directa cu procedura de eutanasiere.
Procedura de eutanasiere prevazuta de norme este un tot unitar, ori atata timp cat bazele ei sunt suspendate, ea nu poate fi aplicata.
Ramane ca ICCJ sa decida in ce masura eutanasierea este legala sau nu, iar orice decizie contrara si prealabila acestui moment nu are niciun suport legal.

Aşa cum reiese din opinia legala transmisa de Federaţia Naţionala pentru Protecţia Animalelor (FNPA), decizia autoritatilor locale din Timisoara de a impune eutanasierea cainilor fara stapan este nu doar falimentara pentru bugetul local si inoportuna, dar mai presus de toate, este ilegala.

In ceea ce priveşte soluţionarea problemei existente şi prevenirea repetetarii unei astfel de crize, managerul Asociaţiei Pet Hope Timişoara subliniaza:
„Dorim sa ajutam Primaria pentru ca astfel ajutam comunitatea şi animalele. Alaturi de cabinetul veterinar Animals First şi cu suportul finanţatorului elveţiat Net AP, Pet Hope Timişoara ofera Primariei posibilitatea de a steriliza gratuit toate animalele din adapost care au potenţiali adoptatori. Inainte de darea in adopţie, societatea de ecarisaj are obligaţia de steriliza animalele care vor merge la adoptator, iar aceasta intervenţie se face pe banii Primariei, din bugetul local. Noi vrem sa scutim Primaria de aceste cheltuieli. Eutanasierea animalelor este o falsa soluţie, o metoda de management greşita, care a costat prea mult acest oraş. In timp ce Primaria face planuri cum sa ucida animale, noi ne preocupam sa sterilizam acele animale ale caror pui ar fi ajuns la ecarisaj”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.