Primaria va ierta sute de timisoreni cu creante fiscale de... 1 leu!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.01.2014 15:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Consiliul Local Timişoara va decide asupra unui proiect de hotarare din 22.01.2014 privind anularea creantelor fiscale mai mici de 40 lei existente in sold la 31.12.2013.
Valoarea totala a creantelor aflate in sold la data de 31.12.2013, mai mici de 40 lei (ron) care se anuleaza, este in suma totala de 259 203 lei.

Consiliul Local al Municipiului Timisoara poate stabili plafonul creantelor fiscale care pot fi anulate pana la limita maxima de 40 lei, reprezentand totalul obligatiilor fiscale restante, existente in sold la data de 31.12.2013, avand in vedere prevederile art.178 alin.(2) si (3) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, actualizata si republicata, care stipuleaza ca:
,,(2) Creantele fiscale restante aflate in sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 40 lei, se anuleaza. Plafonul se aplica totalului creantelor fiscale datorate si neachitate de debitori.
(3) In cazul creantelor fiscale datorate bugetelor locale, suma prevazuta la alin. (2) reprezinta limita maxima pana la care, prin hotarare, autoritatile deliberative pot stabili plafonul creantelor fiscale care pot fi anulate.’’

Anularea acestor obligatii restante se justifica prin raportare la acele situatii in care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin posta, sunt mai mari decat creantele fiscale supuse executarii silite, cheltuielile legate de comunicarea somatiei prin posta fiind suportate de catre organul fiscal.
Executarea silita a contribuabililor care au restante la bugetul local presupune o serie de cheltuieli materiale, de personal, cheltuieli postale efectuate in vederea comunicarii actelor administrative emise in vederea
executarii silite care depasesc valoarea de 40 lei.

Printre sutele de contribuabili din Timişoara cu creanţe fiscale mai mici de 40 de lei se numara cateva sute cu o creanţa fiscala de ... 1 leu.

Lista contribuabililor care vor beneficia de anularea creantelor fiscale mai mici de 40 lei

Documente atasate

Unele documente sunt in format PDF si pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu il aveti il puteti descarca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.