Primaria-i ameninta cu amenzi pe timisorenii care nu-si asigura locuintele

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.01.2014 14:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In conformitate cu prevederile art.3 din Legea nr.260/04.11.2008, actualizata, privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, Directia Fiscala a Municipiului Timisoara aduce la cunostinta timişorenilor ca ”persoanele fizice si juridice sunt obligate sa isi asigure impotriva dezastrelor naturale, in conditiile prezentei legi, toate constructiile cu destinatia de locuinta, din mediul urban sau rural, aflate in proprietatea acestora si inregistrate in evidentele organelor fiscale”.

Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD) reprezinta inscrisul ce atesta incheierea contractului de asigurare a locuintei si dovada existentei asigurarii obligatorii in cazul controalelor efectuate de organele abilitate.
PAD reprezinta o polita separata fata de polita facultativa.
Directia Fiscala a Municipiului Timisoara subliniaza faptul ca, prin abrogarea art.3 al (9) din Legea nr.260/04.11.2008, actualizata si modificata la 17 iulie 2013, si persoanele fizice si juridice care si-au incheiat o asigurare facultativa a locuintelor intra sub incidenta prezentei legi.

Nerespectarea de catre persoanele fizice sau juridice a obligatiei de asigurare a locuintelor, in conditiile prevazute de lege, constituie contraventie, si se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei.
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre primari si de catre persoanele imputernicite in acest scop de acestia.
In acest sens, PAID-ul (Pool de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale) va transmite lunar primarilor lista proprietarilor care nu au incheiat contracte de asigurare obligatorie a locuintelor, iar potrivit prevederilor legale se vor transmite scrisori de instiintare, cu confirmare de primire, catre debitori.

In vederea indeplinirii obligatiilor ce ne revin in aplicarea prevederilor Legii nr.260/04.11.2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor,  Directia Fiscala a Municipiului Timisoara reaminteşte faptul ca neincheierea politelor de asigurare obligatorii reprezinta incalcarea prevederilor legale, atragerea raspunderii contraventionale si aplicarea, in consecinta, a sanctiunilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.