Primarii din Gataia, Faget si Nadrag se plang de pagube din cauza intemperiilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.07.2014 16:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - La Instituţia Prefectului, a avut loc şedinţa Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţa, condusa de prefectul  Eugen Dogariu, preşedintele Comitetului.
Şedinţa a fost convocata ca urmare a mai multor solicitari adresate de primarii pe raza carora au existat pagube din cauza intemperiilor (ploi, grindina, furtuni)  din lunile iunie şi iulie.
Astfel,  primul punct pe ordinea de zi a şedinţei s-a referit la analiza pagubelor provocate de fenomenele meteorologice şi hidrologice  periculoase, in perioada iunie – iulie 2014, in judeţul Timiş.
Pana in prezent au trimis la instituţia Prefectului procese verbale cuprinzand pagubele comitetele locale pentru situaţii de urgenţa Gataia (urmare a intemperiilor din 26 iunie), Nadrag (urmare a intemperiilor din 12 iulie), Faget (unde zidul bibliotecii a fost afectat in urma unei vijelii), dar şi Ocolul Silvic Ana Lugojana şi Direcţia pentru Agricultura a Judeţului Timiş (suprafeţe agricole calamitate).
Pentru evaluarea pagubelor in vederea gasirii unor soluţii financiare de sprijin s-a decis constituirea unei comisii din care vor face parte reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa Banat, Direcţiei pentru Agricultura, Sistemului de Gospodarire a Apelor Timiş, Inspectoratul Regional in Construcţii Vest, Direcţiei de Drumuri din cadrul Consiliului Judeţean Timiş, Direcţiei Silvice Timiş, plus primarii localitaţilor afectate de intemperii.
Comisia va evalua pagubele, urmand ca sa se pregateasca documentaţiile pentru a se putea solicita fonduri de la buget sau de la Fondul Solidaritatea al Uniunii Europene.
In finalul şedinţei, s-a pus in discuţie situaţia meteorologica şi hidrologica din judeţ, avand in vedere ca au fost emise avertizari cod galben pentru rauri din judeţ, iar ploile vor continua.
Totodata,  se preconizeaza ca ploile vor reincepe duminica. A reieşit faptul ca la ora actuala nu sunt depaşiri de cote pe nici un rau din judeţ.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.