PRIMARIILE din BANAT nu sunt in stare sa reactualizeze HARTILE de HAZARD si de RISC la INUNDATII o data la 4 ani!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.12.2017 08:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Administratia Bazinala de Apa Banat (A.B.A.Banat) mai face un ultim apel catre primariile intarziate, care nu au  depus inca Planul local de aparare impotriva inundatiilor, gheturilor, secetei hidrologice, accidentelor la  constructii hidrotehnice si poluarilor accidentale pe cursurile de apa, apelul fiind lansat inca din luna iulie  al acestui an.
Conform legislatiei, Planurile de aparare la nivel local, judetean si bazinal se reinnoiesc la un interval de 4  ani, iar perioada 2014-2017, cat acestea au fost valabile, este pe sfarsite.
Este important de stiut ca pe baza planurilor locale de aparare reactualizate, se va intocmi Planul judetean de  aparare impotriva inundatiilor valabil pe perioada 2018- 2021. Planul bazinal de aparare impotriva inundatiilor,  gheturilor, secetei hidrologice, accidentelor la constructii hidrotehnice si poluarilor accidentale pe cursurile  de apa va fi reactualizat de A.B.A. Banat pentru urmatorii patru ani.
Planurile locale municipale, orasenesti, comunale si ale unitatilor care detin obiective potential a fi  afectate, se elaboreaza de catre Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta (CLSU), cu asistenta tehnica, la  cererea lor, din partea Sistemelor de Gospodarire a Apelor (SGA).

“La nivelul judetului Timis, au fost reinnoite pana acum 39 de planuri locale de aparare dintr-un total de 99,  iar 23 de planuri locale de aparare sunt in lucru. Atragem atentia ca, reactualizarea acestora constituie o  obligatie pentru organele administratiei publice locale. Planurile de aparare impotriva inundatiilor se refera  la masurile care trebuie luate in cele trei faze de desfasurare: masuri preventive si de pregatire inainte de  inundatie, masuri operative in perioada de inundatie si masuri de refacere si restabilire a vietii normale. In  baza hartilor de hazard si a hartilor de risc la inundatii, primariile pot sa-si stabileasca zonele vulnerabile  la inundatii si astfel pot lua cele mai eficiente masuri preventive si operative, pe care le vom regasi in  planurile lor locale de aparare”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

La nivelul judetului Caras-Severin au fost reinnoite 28 de planuri locale de aparare dintr-un total de 77, iar  restul de 49 de planuri locale de aparare sunt in lucru.
Planurile judetene si Planul bazinal de aparare impotriva inundatiilor, gheturilor, secetei hidrologice,  accidentelor la constructii hidrotehnice si poluarilor accidentale pe cursurile de apa trebuie sa fie finalizate  pana la sfarsitul anului 2017.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.