Primarul care si-a angajat ginerele ca secretar al comunei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.10.2013 21:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Agenţia Naţionala de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natura administrativa şi penala in cazul lui CRIŞAN IOAN, fost primar al Comunei Dieci, Judeţul Arad.
CRIŞAN IOAN a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese de natura penala, intrucat, in perioada exercitarii mandatului de Primar al Comunei Dieci, Jud. Arad (2008 — 2012), a semnat numirea ginerelui sau in funcţia publica de conducere de secretar al comunei, prin care s-a realizat un folos material pentru acesta, in suma de 30.085 Lei, reprezentand retribuţia incasata de acesta in perioada deţinerii funcţiei de secretar al comunei (10 iulie 2011 — 11 iulie 2013).
Potrivit fişei postului, secretarul comunei s-a aflat in relaţie ierarhica de subordonare faţa de primarul comunei.
Astfel, CRIŞAN IOAN a incalcat dispoziţiile art. 2531 din Codul Penal al Romaniei, potrivit carora 'Fapta funcţionarului public care, in exerciţiul atribuţiilor de serviciu, indeplineşte un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseşte cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publica pe durata maxima'.
Agenţia Naţionala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timişoara in vederea verificarii indiciilor privind savarşirea de catre CRIŞAN IOAN a infracţiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.