Primarul Lugojului, pe urmele Afroditei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.06.2012 12:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Lugoj - Primarul Francisc Boldea a prezentat invitaţia primită din partea municipalităţii din Corint (Grecia) pentru a lua parte în perioada 15-17 iulie la Festivalul de Folclor din localitatea elenă.Dând curs acestei invitaţii, o delegaţie a municipiului Lugoj, condusă de primarul Francisc Boldea, se va deplasa în oraşul grecesc concomitent cu ansamblul „Lugojana” al Casei de Cultură, care va lua parte la festival. Cu acest prilej se va semna şi protocolul de înfrăţire dintre cele două localităţi. Oraşul Corint a inclus în componenţa sa şi fosta municipalitate Assos-Lecheo, deja înfrăţită cu municipiul Lugoj. Protocolul de colaborare dintre municipiul Lugoj şi oraşul Corint este deja aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Lugoj.
Corint este un oraş grecesc pe Istmul Corint, istmul original, strâmtoarea îngustă care leagă Peloponezul de Grecia continentală. Corint se află la aproximativ 78 de km vest de Atena. Istmul este traversat acum de către un canal. Corint este şi capitala prefecturii Corintia. Oraşul este înconjurat de munţii Lechaio, Kalamaki, Loutraki şi Geraneia.
În Grecia Antică, Corintul era cel mai important oraş după Atena, fiind locuit încă din epoca de piatră. Pe atunci era unul dintre cele mai importante centre de comerţ est-vest şi ale cultului Afroditei. Oraşul era cunoscut prin preţurile ridicate aplicate străinilor. De acolo a pornit proverbul: "Nu-i chiar nimic o călătorie la Corint". În 146 î.Hr. oraşul a fost distrus de către romani, iar apoi 100 de ani mai târziu a fost reconstruit de Iulius Cezar sub formă de colonie romană.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.