Primarul Nicolae Robu, audiat la Politie in dosarul centrului de afaceri Incuboxx

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.09.2015 10:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Nicolae Robu, primarul Timisoarei:

”Astazi am fost chemat la Politie pentru a da declaratii in calitate de martor in cadrul unei anchete referitoare la un obiectiv realizat pe fonduri europene, Centrul de afaceri in IT&C "Incuboxx". Exista doua anchete in derulare referitoare la acest obiectiv, una urmare a plangerii depuse de Primarie impotriva firmei Flexik Automation si una urmare a plangerii depuse de aceasta firma impotriva Primariei.

Problema este urmatoarea: pe parcursul lucrarilor, firma FLEXIK s-a plans in repetate randuri ca partenerul sau, liderul de asociere SAIFIM, nu-i plateste pentru  echipamentele livrate si lucrarile efectuate, amenintand ca daca nu-si primeste banii -bani platiti la timp, intotdeauna cu promptitudine, de Primarie catre SAIFTIM!-, isi va lua echipamentele inapoi. La cca jumatate de an de la receptie, s-a constatat ca din tablourile de automatizare a sistemului de incalzire-racire-ventilatie, lipsesc un numar de componente. Coroborand:
a.        amenintarile FLEXIK de luare inapoi a echipamentelor
b.       faptul ca cu o luna inainte de constatarea reprezentantilor Primariei ca acele componente lipsesc doi reprezentanti FLEXIK au patruns in cladire sub pretextul efectuarii unor verificari tocmai la acea instalatie
c.        faptul ca in raspunsul scris la adresa Primariei referitoare la caz reprezentantii FLEXIK nu au negat ca ar fi sustras acele componente, ci au afirmat ca acuzatia noastra de furt la adresa lor nu are temei, intrucat acele componente le apartin, ei nepredandu-le cu acte SAIFTIM intrucat SAIFTIM nu le-a dat banii cuveniti pe ele,
suspectam ca acele componente au fost sustrase de catre FLEXIK si, pe cale de consecinta, am cerut anchetarea situatiei create.
 
Pe de alta parte, firma FLEXIK a facut plangere impotriva Primariei, pretinzand ca Primaria ar fi platit in mod incorect acele echipamente furnizate de FLEXIK firmei SAIFTIM, intrucat SAIFIM nu s-ar fi aflat in proprietatea lor cata vreme nu le-a achitat catre FLEXIK. Din perspectiva Primariei, bazata pe un contract rezultat in urma licitatiei, tot ce s-a adus si instalat in obiectiv sub coordonarea firmei SAIFTIM ca lider de asociere, a devenit proprietatea Primariei de indata ce Primaria le-a achitat si, prin urmare, cine a sustras ceva din acele bunuri, a savarsit un furt din avutia publica locala. Relatiile intre parteneri nu sunt sub incidenta autoritatii noastre. Iar pretentia FLEXIK ca Primaria sa faca plati direct catre FLEXIK este lipsita de orice temei legal in conditiile date, fixate prin contractul dintre Primarie si asocierea SAIFTIM-FLEXIK.
 
In concluzie, din perspectiva mea, avand in vedere documentele si situatia din teren prezentate mie, prin prisma atributiilor ce-mi revin ca presedinte al comisiei de receptie, instituite prin Hotararea 273 / 1994,  consider ca receptia s-a facut in deplina legalitate si ca suntem in fata unui litigiu intre doua firme partenere, asociate prin liber consimtamant al lor, firme dovedite, ambele, neserioase, prin atitudinile si faptele lor.
 
Obiectivul INCUBOXX, insa, functioneaza excelent, cu indicatorii de performanta devansati cu mult!”                                                                                                                                                                                    

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.