Primarul si-a daruit de ziua lui certificatul de demolare al acvariului

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 06.12.2012 23:11 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a invitat jurnaliştii la Filarmonica Banatul, de Sfântul Nicolae, nu pentru a asculta vreo bucată din opera Nabucco a lui Giuseppe Verdi, ci pentru o conferinţă de presă, asezonată cu un pahar de şampanie onomastic.
Fostul contracandidat la fotoliul de primar, Ioan Coriolan Gârboni, director al Filarmonicii, ca şi gazdă, i-a adus un omagiu fierbinte primarului în funcţie pentru cei vreo 100.000 de euro primiţi de undeva de pe malurile Dâmboviţei, după ce primarul a mers cu jalba în proţap dincolo de uşile închise ale iubiţilor conducători ai naţiunii. Banii s-au cheltuit şi se cheltuie pentru mai multe concerte ale Filarmonicii Banatul în oraşele mai mici din judeţele din vestul ţării, ca ambasador al Timişoarei în intenţia de a ajunge Capitală Culturală a Europei. Intenţie care, de altfel, a mărturisit primarul, se va transforma în anunţ oficial în data de 20 decembrie. Cu muzică, tam-tam şi toate cele...
Momentul culminant al întâlnirii de la Filarmonică, în afară de păhărelul de şampanie, bineînţeles, l-a constituit semnarea de către primar, cu mândrie electorală şi onomastică, a certificatului de urbanism care prevede demolarea monstruozităţii din Piaţa Victoriei. Aţi ghicit, acvarimea sa de sticlă.
Momentul a fost gustat cu cinism de fostul ministru al culturii tăricene, Adrian Iorgulescu, acum preşedinte al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, autor de 3 simfonii, 4 concerte instrumentale, 4 cvartete de coarde şi 3 cicluri de lieduri. Care s-a declarat impresionat de "pateticul" moment al semnării documentului, când toată lumea a sărit să-l imortalizeze.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.