Primarul Timisoarei vrea sa fie investigata finantarea ziaristilor!... Si nu cei de la Scanteia!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.12.2015 19:18 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Nicolae Robu:

DE LA SAC DE BOX LA BOXER!
Am intrat in politica in 2008, dupa ce, prin forţe proprii, pornit in viaţa din postura deloc uşoara de copil de la sat, cu parinţii ţarani, atinsesem performanţa in cariera de a fi devenit profesor universitar plin şi conducator de doctorat in domeniul meu de specialitate, Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei şi, caz singular la nivel naţional -dupa ştirea mea-, performanţa de a fi ales de 4 ori in funcţia de Prorector şi de 2 ori in funcţia de Rector al unei importante universitaţi, Universitatea Politehnica Timişoara. Nici nu era uscata cerneala de pe carnetul de partid, ca am şi asumat o candidatura uninominala, una la funcţia de senator al Romaniei, fiind şi ales cu un scor dublu faţa de scorul partidului (PNL).
In 2012, am asumat o noua candidatura uninominala, de data aceasta la funcţia de Primar al Timişoarei, fiind ales cu peste 55 000 de voturi, sensibil mai multe decat cele obţinute de forţa politica pe care am reprezentat-o (USL); era a 15-a victorie in alegeri academice şi politice obţinuta de mine in Romania democratica din 1990 pana atunci; in Romania nedemocratica, in timpul comunismului, nu am candidat niciodata la nimic, nefiind nici macar membru simplu al Partidului Comunist, unicul al vremii.
Ei bine, de cand am devenit Primar, in 2012, viaţa mea s-a schimbat radical. Am avut parte, in aceşti 3.5 ani de mandat, de rautaţi şi calomnii, de adevarate agresiuni şi boicoturi, de o ostilitate de neimaginat. Mi-a fost greu sa le inţeleg:
(i) pentru ca nu ştiam sa fi facut vreodata rau cuiva -dimpotriva: sunt un om funciarmente orientat spre bine şi am facut mult bine multor oameni şi mult bine public, deopotriva-
(ii) pentru ca munceam enorm, cum am facut-o de cand ma ştiu -12, 14, 16 şi, uneori, chiar mai multe ore pe zi (!!!) -ceea ce fac, evident, şi acum-
(iii) pentru ca eram cinstit, corect şi drept in tot ce faceam -cum sunt, evident, şi acum şi cum am fost toata viaţa (altminteri, cum s-ar putea explica, oare, ca la varsta de 60 de ani, cu o cariera stralucita in spate, gestionar ani mulţi de sume uriaşe, sunt şi astazi doar un simplu membru al clasei de mijloc, din zona de jos a acesteia: locuiesc la bloc, in acelaşi apartament din 1991, am maşina second hand şi bani şi bunuri diverse la un nivel ultramodest)-
(iv) pentru ca rezultatele muncii, zbaterii mele, pentru modernizarea oraşului şi pentru conservarea şi valorificarea moştenirii sale erau substanţiale şi evidente pentru oricine -din ce in ce mai substanţiale şi mai evidente cu fiecare zi, cum s-a intamplat şi cand eram Rector, la Politehnica-
(v) pentru ca pe strada, in pieţe, in orice contexte in mijlocul oamenilor, in sondaje de asemenea, aveam parte de o favorabilitate excepţionala -lucru valabil, spre bucuria şi ţinerea mea in forma, spre incarcarea mea energetica, şi astazi-
Mi-a fost greu sa le inţeleg, dar, pana la urma, le-am inţeles:
OAMENI BUNI, EU AM LOVIT IN PLIN IN ACEŞTI ANI IN INDIVIZI ŞI GRUPURI DE INTERESE FARA SCRUPULE, CARE ANI DE ZILE S-AU INFRUPTAT DIN AVUŢIA TIMIŞOAREI ŞI CARE N-AU PUTUT ŞI NU POT NICI ACUM SA SE IMPACE CU IDEEA CA LI S-AU INCHIS ROBINEŢII! PENTRU CA ACEŞTI INDIVIZI ŞI ACESTE GRUPURI DE INTERESE NU POT, CINSTIT, PROSPERA, BA MAI MULT: NU-ŞI POT, CINSTIT, NICI MACAR CONSERVA CONDIŢIA OBŢINUTA PRIN HOŢIE, NEFIIND CAPABILI / CAPABILE DE COMPETITIVITATE, IAR PERSPECTIVA UNEI CONDIŢII MAI JOASE LE DA FIORI! POATE CINEVA EXPLICA FAPTUL CA, ANI DE ZILE INAINTE DE A FI EU PRIMAR, CU ACELAŞI BUGET LOCAL CA CEL DE CARE AM DISPUS EU, NU S-A FACUT MAI NIMIC NOTABIL IN ORAŞ, ORAŞUL AJUNGÂND DE NOTORIETATE PRIN STAGNAREA ŞI CHIAR DECLINUL DIN SECTORUL SAU PUBLIC, IN TIMP CE EU AM REUŞIT SA FAC ATÂTEA ŞI ATÂTEA LUCRURI, POATE CINEVA EXPLICA ACEASTA REALITATE ALTFEL DECÂT PRINTR-UN JAF DE PROPORŢII INAINTE ŞI CORECTITUDINE ACUM ?! ŞI FAC O PRECIZARE: N-AM MOTIVE SA CRED CA FOSTUL PRIMAR S-AR FI MURDARIT EL INSUŞI, NU CRED CA ESTE GENUL.
Iata ca, in disperarea ca inca 4 ani lucrurile vor continua la fel, campania impotriva mea a atins o noua culme. Scenariul a fost urmatorul:
1. Grupul de presiune ”pressalert”, finanţat de psd-işti notorii şi de grupuri de interese afiliate psd la fel de notorii, invita intr-o emisiune tv on line o avocata ramasa cu fixaţie la adresa mea dupa ce, ca Rector, am refuzat sa-i prelungesc prestarea de asistenţa juridica pentru Politehnica, ajungand la concluzia ca e total incompetenta şi poate mai mult decat atat. Menţionez ca aceasta avocata are la activ spectacole groteşti, cu ţipete, etc., pe strada sau la diverse reuniuni, cum ar fi şedinţele de Consiliu Local.
2. Avocata ma acuza in direct de abuz in serviciu şi luare de mita de la societatea Primariei, in proporţie de 50%, RETIM, specializata in salubritate şi apoi depune plangere penala impotriva mea, la DNA.
3. Presa preia ştirea, pentru ca eu sunt un om cu notorietate şi suna bine "o avocata face plangere penala la DNA Primarului Timişoarei, Nicolae Robu, pentru abuz in serviciu şi luare de mita".
4. In tot acest timp, de fapt incepand de cu cateva saptamani inainte, caţiva psd-işti şi şeful ”pressalert” Dragoş Boţa promoveaza agresiv in spaţiul public ideea ca eu aş fi primit cadou de la RETIM o "limuzina de lux". Evident, toţi cei menţionaţi, ştiu foarte bine ca afirmaţiile lor n-au nicio legatura cu realitatea. Realitate care este -ţineţi-va tari!- urmatoarea:
a. In 2014, in urma unui accident rutier, maşina mea de serviciu, achiziţionata cu 8 ani inainte de catre Primarul Ciuhandu -un Volkswagen Passat, de care eu eram foarte mulţumit, obişnuit, in "instarirea" mea, cu maşina personala de aceeaşi clasa Renault Laguna 2 second hand, fabricata in 2001-, a fost grav avariata.
b. Societatea Primariei (!!!), in proporţie de 50%, RETIM, prin forurile sale decizionale -am inţeles ca AGA şi directoratul executiv-, a decis sa cumpere doua maşini şi sa le lase spre folosinţa celor doi acţionari, una din ele Primariei Timişoara şi cealalta firmei germane RAROMA, in regim de comodat, pe o perioada de 5 ani. Cum Primarul Timişoarei, indiferent cum s-ar chema el, trebuie sa aiba o maşina de serviciu, in contextul accidentului suferit de maşina Primariei ce era pe post de maşina de serviciu a Primarului –iaraşi indiferent cum s-ar chema el-, am considerat oportun sa folosesc ca maşina de serviciu maşina RETIM, cea data spre folosinţa Municipiului Timişoara in regim de comodat, pentru o perioada de 5 ani. Despre ce mita şi ce foloase personale necuvenite se vorbeşte, atunci, in asociere cu numele meu?!
Ei bine, pana acum, de 3.5 ani, am acceptat sa fiu sac de box. Am pus punct acestei experienţe. Incepand de acum, voi fi boxer.
Am decis urmatoarele:
1. Voi cere in instanţa daune pentru calomnierea mea, tuturor celor care m-au calomniat
2. Cer investigarea finanţarii organului de presa "pressalert" incepand din 2012, deşi consider ca ar fi interesant chiar de la infiinţarea sa, pentru a i se putea inţelege mai bine raţiunea de a fi
3. Cer investigarea modului de atribuire a contractelor de lucrari şi furnizare de bunuri şi a punerii lor in opera in ultimii 4 ani de dinaintea mandatului meu -evident: cu toata deschiderea şi spre anchetarea aceloraşi lucruri in mandatul meu, daca se considera oportun-
In incheiere, ţin sa apreciez mass media timişoreana serioasa, care, ştiind adevarul legat de maşina in discuţie, nu a colportat mizeria promovata de ”pressalert”.
P.S. In fotocopie, prezint doua din paginile contractului de comodat privitoare la subiectul in speţa, cele de interes in context...

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.