Primavara incepe la Timisoara cu... Zilele Basarabiei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.03.2016 12:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primavara de primavara, timp de 16 ani, in luna martie, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara da startul unuia dintre cele mai de suflet evenimente ale anului – Festivalul cultural „Zilele Basarabiei”, festival prin care se aduce in sufletul timişorenilor o bucaţica din tradiţiile, valorile şi datinile din Basarabia.

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara işi propune ca la cea de a XVI-a ediţie a festivalului, sa promoveze tinerii talentaţi de pe ambele maluri ale Prutului.
In acest an, evenimentul se va desfaşura in perioada 25 – 27 martie, zile in care va avea loc un şir de activitaţi culturale.
In ziua de 25 martie, se vor depune flori la bustul Regelui Ferdinand I din Piaţa Victoriei, in semn de comemorare a Unirii Basarabiei cu Romania de la 1918.

Festivitatea de deschidere a festivalului, la care sunt invitate autoritaţile publice din oraş şi judeţ, se va desfaşura in data de 25 martie, incepind cu ora 18, la Biblioteca Judeţeana Timiş, secţia de Arte „Deliu Petroiu”, şi va fi urmata de premiera filmului realizat de Victor Istrati, „Sa vezi Parisul”.
Tot in 25 martie, ziua deschiderii festivalului, organizam in premiera evenimentul „Basarabia prin ochii copiilor”, in cadrul caruia OSB Timişoara va povesti elevilor din clasele I – IV-a, care işi fac studiile la Liceul de Arte „Ion Vidu” din Timişoara, istoria Basarabei.
In cea de-a doua zi, la Centrul Multifuncţional Bastion, la ora 14, este programat tradiţionalul eveniment dedicat scriitorilor din Basarabia.
In acest an, se va realiza o atmosfera cordiala impreuna cu scritorii Nicolae Rusu şi Vlad Zbarciog - despre istoria Basarabiei şi greutaţile prin care au trebuit sa treaca in perioada sovietica romanii din Basarabia.
In seara aceleiaşi zile, pentru a mai destinde atmosfera, incepand cu ora 21, OSB Timişoara va invita in club DAOS pentru un concert de neuitat.
Invitaţi vor fi nimeni alţii decat HARMASAR, FLASH BLOOD şi SONATIC.
Evenimentele din ultima zi a festivalului vor incepe la ora 14, la Centrul Multifuncţional Bastion, unde va avea loc Conferinţa intitulata „Generaţia Unirii – context istoric, acţiuni, rezultate” in cadrul careia va fi iniţiata o dezbatere cu subiectul „De ce poate/nu poate generaţia actuala deveni Generaţia Unirii?”
Pentru a incununa frumos a XVI-a ediţie a Festivalului cultural „Zilele Basarabiei”, duminica, 27 martie, va fi organizata o seara sociala, unde va fi o intalnire in sanul familiei OSB, cu amintiri şi bucuriile prezentului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.