Primiti cu perchezitia?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.05.2013 13:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii timişeni au efectuat trei percheziţii, pe raza municipiului Timişoara, la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea mai multor furturi din locuinţe./ Au fost conduse la audieri doi bărbaţi şi o minoră, de 17 ani, suspectaţi de comiterea a peste 10 furturi din locuinţe.
Poliţiştii au ridicat mai multe bunuri susceptibile a fi provenite din infracţiuni.
În baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Timişoara, de la primele ore ale dimineţii, poliţiştii din cadrul Grupului de lucru Furturi din Locuinţe - Poliţia Municipiului Timişoara, beneficiind de sprijinul luptătorilor S.A.S., au descins la domiciliile a trei suspecţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe, urmărind depistarea acestora si  identificarea bunurilor provenite din infracţiuni.
Astfel, au fost depistaţi C. Ştefan, de 33 de ani, D. Sorin, de 29 de ani şi A.I., de 17 ani, suspectaţi de comiterea a peste 10 furturi din locuinţe, pe raza întregului judeţ, care au fost conduşi la audieri la sediul Poliţiei Municipiului Timişoara.
Totodată, în urma percheziţiilor efectuate poliţiştii au ridicat 7 televizoare, 30 de telefoane mobile, un sistem home-cinema, un laptop, un sistem de navigaţie GPS, mai multe parfumuri, ceasuri, bijuterii şi electrocasnice, toate fiind susceptibile a fi provenite din infracţiuni.
Poliţiştii au documentat activitatea infracţională în două fapte de furt, comise pe raza municipiului Timişoara, în cursul lunilor martie şi mai,  când cei trei suspecţi ar fi sustras bunuri (televizoare, bijuterii) şi bani, producând un prejudiciu persoanelor vătămate de aproximativ 9000 de euro.
Cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiuni de furt calificat, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

***

Timişoara - Poliţiştii de  investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş au efectuat controale la 38 de societăţi comerciale, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale/Au fost aplicate 32 sancţiuni contravenţionale în valoare de 122.500 de lei, fiind ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 15.000 de lei.
În cursul zilei de azi, peste 50 de poliţiştii de investigare a fraudelor, ordine publică şi rutieră s-au deplasat într-un bazar din Timişoara, unde au efectuat controale în vederea combaterii actelor de comerţ ilicit.
Acţiunea a vizat verificarea legalităţii de funcţionare a societăţilor comerciale, cu privire la existenţa documentelor de provenienţă a mărfurilor expuse spre vânzare, emiterea documentelor justificative pentru operaţiunile efectuate şi concordanţa între stocurile scriptice şi faptice de mărfuri aflate în gestiune.
Cu această ocazie, poliţiştii au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 122.500 de lei pentru efectuarea de acte de comerţ cu mărfuri a căror provenienţă nu a putut fi dovedită şi lipsa afişării preţului de comercializare la articolele oferite spre vânzare.
Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri (articole vestimentare, încălţăminte şi bijuterii din argint) în valoare de 15000 de lei.
A fost întocmit un dosar penal pentru oferirea spre vânzare a 35 de articole vestimentare (treninguri), care purtau însemnele unei mărci înregistrate, fără ca agentul economic să aibă acordul titularului.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.